Türk Eğitim-Sen'den, ÇELİK'e ders kitaplı protesto..

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılının birinci yarıyılını başarısız tamamlayan Sayın Bakan ÇELİK'e ikinci dönem derslerine daha çok çalışması için ders kitapları gönderdi.

Her başarısız dersi için ayrı kitap gönderen sendikamızın amacı; Sayın Bakan'ın 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılının ikinci yarıyılını başarıyla tamamlaması ve kendisinden beklenen performansı sergilemesidir.

2005-2006 Eğitim-Öğretim yılının birinci yarıyılı yarın sona eriyor. Öncelikle öğrencilerimizi gösterdikleri gayretten dolayı kutluyor, emeği geçen tüm eğitim çalışanlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Ne yazık ki, bu yıl da eğitim alanında yaşanan sıkıntılar aşılamadı, Türk Milli Eğitim sistemi kaderine terkedildi. Bu tezimizi destekleyen bazı rakamları kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Ülkemizde okula gitmesi gereken öğrenci sayısı: 19 milyon 343 bin. Okula giden öğrenci sayısı: 14 milyon 39 bin 609. Derslik açığı: 562 bin 215. Öğretmen açığı: 523 bin 526. OECD üyesi ülkelerde 1000 öğrenci başına düşen öğretmen sayısı: 73. Türkiye'de 1000 öğrenci başına düşen öğretmen sayısı: 42. OECD ülkelerinde eğitimin tüm kademelerinde öğrenci başına düşen harcama miktarı: 27 bin 274. Türkiye'de eğitimin tüm kademelerinde öğrenci başına düşen harcama miktarı 3 bin 967. OECD ülkelerinde göreve yeni başlayan bir öğretmenin maaşı: 24 bin 287 dolar. Türkiye'de göreve yeni başlayan bir öğretmenin maaşı: 6 bin 32 dolar Ayrıca Türkiye'de derslik açığının kapatılabilmesi için gereken miktar: 28 milyar 110 milyon 750 bin YTL ile 33 milyar 732 milyon 900 bin YTL arasında değişiyor. Ülkemizde 2006 yılı bütçesine göre, genel bütçeden eğitime 22 milyar 489 milyon 858 YTL, Gayri Safi Milli Hasıla'dan da 31 milyar 312 milyon 460 bin YTL pay ayrılması gerekiyor.
İşte Türk Milli Eğitim gerçeğinin istatistiklere yansıması böyle. Milli Eğitim Bakanlığını iyi yönetemeyen, eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılayamayan, tribünlere oynamayı tercih eden Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK, ne yazık ki eğitimin tıkanan noktalarına pansuman yapamadığı gibi, sorunlar sarmalına yenilerini eklemiştir.

Eğitim alanında tam bir başarısızlık örneği olan ÇELİK dönemi, eğitim camiası için de büyük şanssızlık olmuştur. Dolayısıyla sendikamız, eğitim sistemindeki eksikliklere dikkat çekerek, gereğinin yapılmasını talep etmekte ve Sayın Bakan'a ikinci dönem derslerine daha çok çalışması için ders kitapları göndermektedir.
Peki Bakan ÇELİK hangi derslerine daha çok çalışmalıdır?

? Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK'in hukuk bilgisi oldukça zayıftır. Mevzuat konusunda tökezleyen Bakanımız, sık sık hukuk duvarına çarpmaktadır.Bu nedenle Sayın Bakan'ın Anayasa'yı okumasını, eksikliklerini gidermesini öneriyoruz ve zayıf olan Hukuk dersine çalışması için kendisine ?T.C. Anayasasını? gönderiyoruz.

? Hatırlanacağı üzere Bakanımız, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde eğitim çalışanlarını yaralayan sözler söylemişti. Sendikaların yaptığı ücret araştırmalarını eleştiren ÇELİK, öğretmenlerin haftada iki gün mesai yaptığını iddia etmişti. Yine Bakan sık sık ?bizim dönemimizde bu kadar okul yapıldı, derslik açığı büyük oranda giderildi, okullar bilgisalarla donatıldı? gibi açıklamalarda bulunmuştur. Ancak bu sözlerle Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK'in hesap kitap yapmayı bilmediği sonucuna ulaşıyoruz. Ayrıca Sayın ÇELİK, eğitim çalışanlarının aldığı maaşla nasıl geçinebildiğini anlayamamış, ekonomik sıkıntılarını çözmek adına tek bir adım atmamıştır. Dolayısıyla Sayın Bakan'a matematik dersine daha çok çalışması için ?Matematik? kitabı gönderiyoruz.

? Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı'nda öğretmenleri büyük bir sürpriz bekliyordu. Sınavda sorulan 180 soru arasında Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk'e ilişkin tek bir soru bile yoktu. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı topu ÖSYM'ye attı. Oysa ki, sınavın muhtevasını bakanlığın bizzat kendisi belirledi. Atatürk'süz kariyer sınav gerçekleştiren, Atatürk'ü sorularda unutan Milli Eğitim Bakanlığı'nı protesto amacıyla Sayın ÇELİK'e ?T.C. Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi? kitabı gönderiyoruz.

? Milli Eğitim Bakanlığı Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşmasını gerçekleştirdi. Türkiye'nin dört bir yanına yandaşlarını atayan, yandaş olmayanları da sürgün eden, eş olan öğretmenleri birbirinden farklı coğrafi bölgelerde çalışmak zorunda bırakan, ailelerin parçalanmasına seyirci kalan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK'e ?Türkiye Coğrafyası? kitabı gönderiyoruz.

? Sayın Bakanımız zaman zaman kamuoyunda eğitim çalışanlarını rencide eden, küçük düşüren açıklamalar yaptı. Bakanın talihsiz sözlerinden, kullandığı uslüptan şikayetçi olan biz eğitim neferleri Sayın Bakan'a ?Güzel Konuşma ve Yazma? ile ?Dil ve Anlatım? kitabı gönderiyoruz.

? Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK'in insan ilişkileri oldukça zayıf. Binlerce eğitim çalışanı ile davalı olan Sayın Bakan'a personeli ile ilişkilerini geliştirmesi amacıyla ?İnsan İlişkileri? kitabı gönderiyoruz.

? Milli Eğitim Bakanlığı, AB tandanslı müfredat programlarını Türk Milli Eğitim sistemi ile uyumlu hale getirmeye çabalamaktadır. Bu nedenle müfredat programları AB uzmanlarının görüşlerine bırakılmakta, hazırlanan raporlarda AB'nin dayattığı unsurlar hakim olmaktadır. Yeni müfredat programları ile birlikte çocuklarımızın milli unsurlara göre değil, AB düzenine göre yetiştirilmesi ve AB vatandaşlığının temel alınması hedeflenmektedir. Bu nedenle vatandaşlık dersini hatmetmesi için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK'e ?Vatandaşlık? kitabı gönderiyoruz.

? Milli Eğitim Bakanlığı; müfredatı sık sık değiştirmesi, eğitim sistemini yap-boz tahtasına çevirmesi, atama ve nakillerde keşmekeşe yol açması sebebiyle hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin psikolojisini bozmuştur. Öğretmenlerin ve öğrencilerin psikolojisini anlaması için Sayın Hüseyin ÇELİK'e ?Psikoloji? kitabı gönderiyoruz.

? Bakanlık; hükümete ve Maliye Bakanlığı'na gerekli baskıları yapamayarak, arzu edilen dirayeti gösteremeyerek, eğitim çalışanlarının sefalet ücretlerine mahkum edilmesine göz yummuştur. Ne yazık ki, eğitim çalışanlarının haklarını savunmayan Bakan ÇELİK; -kendi deyimiyle- ağabeylerine karşı pasif kalmıştır. Milli Eğitim Bakanı değil de sanki bir başka bakanlığın bakanıymış edasıyla hareket eden Sayın ÇELİK; üç kuruşa talim etmek zorunda kalan eğitim çalışanlarının ve ailelerinin sağlığıyla oynamaktadır. Bu nedenle Bakan'a ?Sağlık Bilgisi? kitabı gönderiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber