Aliağa'da sivrisinek ilaçlaması sürüyor

Aliağa ilçesinde sivrisinekle mücadele kapsamında şubat sonunda başlayan larva ilaçlama çalışmalarında, ikinci aşamaya geçildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aliağa'da sivrisinek ilaçlaması sürüyor

Aliağa ilçesinde sivrisinekle mücadele kapsamında şubat sonunda başlayan larva ilaçlama çalışmalarında, ikinci aşamaya geçildi. Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentin özellikle sivrisinek üremesine uygun Güzelhisar Deltası, sulak alanlar başta olmak üzere tespit ettikleri noktalarda ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, ilaçlama çalışmalarına hız verildiğini ifade ederek, "Sıkıntısız bir yaz geçirmek için tüm tedbirlerimizi aldık. İlaçlama çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Kış mevsiminin çok yağışlı geçmesi nedeniyle geçen yıllara göre bu yıl daha çok sulak alan bulunduğunu belirten ekipler, sivrisinek ve haşerelerin muhtemel üreme noktaları olan sulak alanları, kentin dört bir yanındaki Kanal, foseptik, rögar, yağmur mazgalları ve diğer sulak noktaları ilaçlıyor.

SİVRİSİNEKSİZ BİR YAZ MEVSİMİ İÇİN

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Güzelhisar deltası, sulak alanlar Aliağa kent merkezine çok yakın. Bu bölgeler sivrisinek üremesi için çok elverişli. Sivrisinekle mücadelede erken ilaçlama büyük önem taşıyor. Belediyemiz ve İzmir Büyükşehir Ekiplerimiz Mart ayı başında ilaçlama çalışmaları başladı. İlaçlama çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Bu mücadele sonunda yurttaşlarımız sivrisineksiz bir yaz mevsimi geçirecek" diye konuştu.

BİNA BODRUMLARINDAKİ SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT

İlaçlama yetkilileri de, etkin bir mücadele için vatandaşların da bazı tedbirler alması gerektiğini belirterek, şu uyarılarda bulundular: "Küçük bir su birikintisinde bile binlerce larva üreyebilir. Bahçelerde küçük kaplarda ve araba lastikleri içerisinde, bina bodrumlarında su birikintisi oluşması önlenmelidir. Fosseptik taşkınlarının önlenmesi, fosseptik kapaklarının onarılması, kesinlikle açık bırakılmaması gerekir. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber