İyte, kök hücre bağışında başarılı oldu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), kök hücre bağışı için kampanya düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İyte, kök hücre bağışında başarılı oldu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), kök hücre bağışı için kampanya düzenledi. Kampüste alınan kan örnekleri, Çapa Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası'na gönderilmek üzere, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kan Merkezi'ne gönderildi.

Eğitim faaliyetleri ve bilimsel çalışmaların yanı sıra düzenlediği sosyal projelerle, insanlığa hizmet etmeyi amaçlayan İYTE, ülkede yetersiz düzeyde olan Kemik İliği Bankası ağını genişletmek için çalışmalar yürütüyor.

Bu kampanya sayesinde, her yıl ilik (kök hücre) nakli gerektiren lösemi ve lenfoma gibi hastalıkları taşıyan 7- 8 bin kişinin kendisine uygun ilik nakli için sırada beklediği Türkiye'de, kök hücre bağışının arttırılması amaçlandı.

2-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında İYTE Sağlık Merkezi'nde kan veren 301 kişiden alınan kan örnekleri, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kan Merkezi aracılığıyla Çapa Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankasına gönderildi. Alınan örnekler, gerekli testler yapıldıktan sonra gönüllü bağışçı olarak bankaya kayıtları yapılacak. Düzenlenen kampanya ile her beş hastadan birine uygun verici bulunamadığı gerçeğine kamuoyunun dikkatini çekilmesi ve bu konuda toplumda bir bilinç oluşturmak hedefleniyor. Ülkede yaygınlaşması aslında son derece kolay bu tarz kampanyalar sayesinde Kemik İliği Bankaları'ndaki donör sayıları yükseltilmesi amaçlandı. Kampanyanın asıl hedefi, kan kanserinin tedavisi ve tekrar nüksetmemesi için ilik nakli bekleyen hastaların, hayatlarına yeniden devam ettirmelerini sağlamak olarak açıklandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber