Abdullah Gül Üniversitesi bu yıl eğitime başlayacak

ABDULLAH Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversitenin bu yıl 2 fakültenin 6 bölümüne 110 öğrenci alıp, tamamen İngilizce olmak üzere eğitime başlayacağını açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Abdullah Gül Üniversitesi bu yıl eğitime başlayacak

Prof.Dr. Sabuncuoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 17-19 Mayıs tarihleri arasında Kayseri'ye ziyarette bulunacağını bildirdi

AGÜ rektörlüğüne 4 ay önce atanan Rektör Prof.Dr.İhsan Sabuncuoğlu, gazetecilerle bir arayla geldiği toplantıda hedeflerinin Türkiye'nin hedefleri gibi büyük olduğunu söyledi. Prof.Dr. Sabuncuoğlu, şöyle dedi:

"Kayseri'deki vatandaşlar, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle hedefe ulaşacağız. 21 Temmuz 2010'da kurulan devlet üniversitemiz önümüzdeki eylül ayından itibaren eğitime başlayacak. Halen araştırma çalışmalarının sürdüğü AGÜ'de 2 fakültede 6 bölüme 110 öğrenci alıp eğitim Sümer Kampusu'nda başlayacak. Türkiye genelindeki 170 üniversite içinde tamamen İngilizce eğitim veren 10 devlet ve vakıf üniversitesinden biri olacağız. İş dünyası, bilim ve eğitim dünyasının ana dili durumuna gelen İngilizce eğitim sayesinde öğrencilerimiz hem iyi konuşacak hem de uluslar arası yayınları takip edebilecek. AGÜ Vakfı sayesinde yanımızda güçlü bir destek bulduk. Öğrencilere burs, destek, öğretim üyelerine destek, uluslar arası düzeyde öğretim üyelerini buraya getirmek gibi Türkiye'de bir ilke imza atıldı. AGÜ, vakıf destekli, bir devlet üniversitesidir. Bu vakıf sayesinde AGÜ'nün vakıf üniversitelerinden farkı yoktur."

Kayseri'de Sümerbank tarafından 1926 yılında kurulmuş pamuklu dokuma fabrikası alanının Sümer Kampusu adı altında AGÜ'nün kalıcı bir alanı olacağına dikkati çeken Prof.Dr. Sabuncuoğlu, "Sümer Kampusu'nda, Türkiye'nin en eski sanayi tesislerinden biri olan bu fabrikadaki binalardan birini sanayi müzesi yapacağız. Sümer kampusu Kayseri halkına sosyal ve kültürel alanda tamamen açık olacak" diye konuştu.

Sümer Kampusu'nda ağaçların bilinçli olarak kurutulduğu iddialarının doğru olmadığını ifade eden Rektör Prof.Dr. Sabuncuoğlu, "Kampus alanında tam tersine 40 bin fidan dikildi" dedi. Rektör Prof.Dr. Sabuncuoğlu, kampusta yabancı bilim adamlarının çocukları için ana okulundan, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde tamamen ingilizce eğitim veren okul da kuracaklarını ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber