Yalova'da kentsel dönüşüme Bakanlar Kurulu karar verecek

Yalova'nın Roman mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesi'nin kentsel dönüşüm planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalova'da kentsel dönüşüme Bakanlar Kurulu karar verecek

Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek olan kentsel dönüşüm planları onaylanırsa 40 hektarlık alanda kentsel dönüşümün startı verilecek.

Yalova'da yıllardır yapılmak istenen ancak bir türlü başarılamayan kentsel dönüşüm konusu son olarak TOKİ tarafından bölgede yapılacak olan toplu konut projesi ile bir kez daha il gündemine taşınmıştı. Ancak bu proje TOKİ'nin projeyi rantabıl bulmaması üzerine iptal edildi. Ardından konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gündemine geldi. Bölgede Van depremi sonrasında hükümet tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm planlarının uygulanması için gerekli planlar hazırlanarak bakanlığa gönderildi. Bakanlık bu planları önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'na sunacak. Bakanlar Kurulu planları onaylarsa kentsel dönüşüme hemen başlanacak.

Yalova Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısında 2012 yılı bütçesi kesin besabı da görüşüldü. Hesabı Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş okudu. 2012 yılı kesin hesabında gelirler toplamı 66 milyon 467 bin 365 TL, giderler toplamı ise 79 milyon 538 bin 267 TL olarak onaylandı.

Diğer yandan geçen ay belediye meclisi tarafından onaylanmasının ardından tepkilere yol açan Yalova Lisesi bahçesine gençlik merkezi yapılması konusunda da önemli bir karar alındı. Okul bahçesindeki ağaçlar imar planlarına blok olarak işlenerek koruma altına alınmış olacak. İmar Komisyonu tarafından görüşülecek olan konu uygun bulunursa meclis onayına sunulacak. Meclisten olumlu karar çıkması durumunda ise Yalova Lisesi bahçesindeki ağaçlar resmen koruma altına alınmış olacak.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, önümüzdeki ay 4 bin hektarlık bir alanı kapsayan imar revizyonunun meclise geleceğini dile getirdi. Bu revizyonun kabul edilmesi ile birlikte sık sık meclis gündemine taşınan plan değişikliği taleplerinin de önüne geçileceğini dile getiren Koçal, "Böylece meclisimiz artık rahat bir nefes alacak" dedi.

Yalova Belediyesi ildeki kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı binalarına bir standart getiriyor. Plan notlarında yapılacak olan revizyon sayesinde tüm kurumların yapılaşmalarının nasıl olacağı netleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber