Eğitime 'rüşvet' bulaştı

Haber Giriş : 08 Ocak 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur'da, bazı resmi kurum binalarının bakım ve onarım işlerini yürüten müteahhidin şikayeti üzerine, Milli Eğitim Müdürlüğü ile bazı okul ve hastane yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, kimliği açıklanmayan bir müteahhit, bazı okul ve hastane binalarının bakım ve onarım işlerini yapmasına rağmen parasını alamadığını ve kendisinden rüşvet istendiğini iddia ederek, Burdur Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.

Savcılığın talimatı üzerine emniyet güçleri, müteahhit ile adı geçen yöneticilerin 5 ayrı yerde buluşmasını sağladı. Müteahhidin önceden seri numaraları alınmış paraları verdiği sanıkların polis ekiplerince suç üstü yakalandığı bildirildi. Polis yetkilileri olayla ilgili olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde makine mühendisi İ.T, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yatırımlardan sorumlu birimde çalışan memur A.Y, Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden A.A, Tefenni İlçesi İmam Hatip Lisesi Müdürü A.Ç, Müdür Yardımcısı F.A. ve bu okulun hizmetlisi A.T. ile Bucak Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı A.B'yi gözaltına aldı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber