Tüm cezaevleri 7/24 izlenecek

Elektronik kelepçe takılanların da izlendiği, Ankara’daki Denetimli Serbestlik Elektronik İzleme Merkezi (EİM), Türkiye’deki tüm cezaevlerinin iki yıl içinde 7 gün 24 saat sürekli izlenebileceğini açıkladı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüm cezaevleri 7/24 izlenecek

Sincan ve Maltepe Çocuk cezaevlerinde geçen yıl başlatılan pilot uygulama, aşamalı olarak tüm cezaevleri ve ring araçlarını kapsayacak hale getirilecek. Bu sistemle, özel hayat bölümleri hariç, cezaevleri 7 gün ve 24 saat kesintisiz izlenecek. Cezaevleri ayrıca yine aynı sistemle geriye dönük e-takibe alınacak. Güvenlik artırılırken, sevklerde firarlara karşı da önlem alınmış olacak. Ceza ve Tevkifevleri, sistemle ilgili kurulum, temin, tesis ihalelerini tamamlamıştı. Adalet Bakanlığı yetkilileri Hürriyet'e, personelin eğitimini de ihaleyi kazanan firmanın yapacağını bildirdiler. Yapılan son ihale ile ayrıca EİM üç yılda Türkiye çapında 5 bin kişiyi izleme kapasitesine ulaşacak.

BİLGİ:

250 KİŞİ SİNYAL VERİYOR

EİM, 2012'de başlatılan pilot uygulamada yedi kişiyi 7/24 takibe almıştı. Şu anda, 250 kişi elektronik olarak izleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber