Şanlıurfa'da öğrenci velilerinden eylem

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında okulların ilk ve orta okul olarak ayrılmasına ilişkin kararı Şanlıurfa'da öğrenci velileri tarafından protesto edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'da öğrenci velilerinden eylem

Bakanlığın aldığı karar sonrası Şanlıurfa kent merkezindeki 41 okulun ilk veya ortaokul olarak bağımsız hale getirileceği ve öğrencilerin farklı okullara gönderileceğinin duyurulması velilerin tepkisine yol açtı. Çocuklarını başka okula göndermek istemediğini dile getiren veliler, çocuklarının yıllardır gittikleri okula devam etmesini istediklerini ifade etti.

Öğle saatlerinde Karaköprü Mahallesi'nde bulunan Şerif Özden Başarı Okulu'nun yeni düzenleme ile ilkokula dönüştürüleceğini öğrenen veliler, ortaokul öğrencilerinin başka bir okula gönderilmesini istemediklerini söyleyerek protesto eylemi yaptı. Okul bahçesinde toplanan 100 kişilik kalabalık, kararın değiştirilmesini aksi takdirde çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise bakanlığın kararı doğrultusunda çalışma yapıldığını ve önümüzdeki ders yılından itibaren 41 okulun sadece ilk veya orta okul olarak eğitim vereceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber