Çözüm komisyonundan ilk açıklama

TBMM Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu Başkanı Bostancı, "siyasal ve toplumsal bir çalışma" yapacaklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çözüm komisyonundan ilk açıklama

TBMM Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu, başkanlığa seçilen AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı'nın başkanlığında toplandı. Toplantıya, komisyonun bazı üyeleri katıldı.

Toplantının başında konuşan Bostancı, komisyonun ilk toplantısını dün yaptığını anımsatarak, "Ne oluyor, kim nasıl çekiliyor, buna yönelik çalışmamız olmayacak, siyasal ve toplumsal çalışma olacak" dedi.

Komisyon çalışmaları süresince kamuoyunun beklentilerinin yanı sıra geçmişte yaşananlar ve gelecekte barışın sağlanmasına yönelik değerlendirmeleri birlikte ele alacaklarını ifade eden Bostancı, "Ümit ederiz, arkasındaki güçlü toplumsal talep ve destekle birlikte ve siyasetin aklı selimiyle süreç başarıyla devam edecektir, komisyonumuz da katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Komisyon toplantısını, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de izliyor.

Toplantıda komisyonun çalışma takvimi, brifing alınacak kişi, kurum ve kuruluşları belirleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber