Aziziye'den çifte başarı

Bu yıl 9.su yapılan Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması (URFODU) sonuçlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aziziye'den çifte başarı

Türkçe ve Matematik dalında 24 öğrenci finalleri geçerek Premier Lig kategorisinde diploma almaya hak kazandı.

Matematik dalında Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinden Zeynepnur Aydın Kazakistan, Rusya Federasyonu, Türkiye ve Ukrayna'dan finale kalan 493 öğrenci arasında 3. Olarak bronz madalya almaya hak kazandı. Ayrıca matematik dalında Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinden Elif Temur da 5. oldu. İlk 100'de de 7 öğrenci derece almaya başardı.

Türkçe dalında da 12 öğrenci Türkiye'den finallere kalan 47 öğrencinin arasına girerek büyük bir başarı elde etti.

Bu yıl 9.su düzenlenen yarışmaya her yıl Almanya Beyaz, Rusya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkiye ve Ukrayna'dan 5.6.7.8.9.10.11 ve 12. sınıf öğrencileri katılıyor.

2. Başarı ise Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liseler Arası 100 Temel Eser Okuma Yarışmasında Aziziye Koleji Öğrencisi Yakup Çelik İl 1.si oldu. Çelik, yapılan ödül töreninde ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'nin elinden aldı.

Bilim ve Kültür alanında gelen bu başarıları değerlendiren Aziziye Koleji Genel Müdürü Kemal Küçükkaya, ”Bilimsel ve Kültürel alanda gelen bu başarılar rastlantı değil. Aziziye Koleji öğrencileri hem bilimsel faaliyetlerde hem de kültürel faaliyetlerde bulunmaktadır. Amacımız geleceğimizin mimarı olan gençleri çağını iyi okuyan bilimsel çalışmaların içinde olan bireyler olarak yetiştirirken, diğer taraftan kendi kültürü ve kökünü okuyan bireyler olmalarını sağlamaktır. Dolayısıyla çok okumak ve çok araştırmak öğrencilerimize sürekli öğütlediğimiz ve yol gösterdiğimiz bir alandır. Bu alanda gayret eden öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Tübitak Proje Olimpiyatlarında Bölgemizi temsil edecek 2 projemizi hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize bir de Kayseri'de yine Kitap okuma alanında yarışacak 2 öğrencimize ve öğretmenlerimize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber