Kulak protezi çalınan küçük Ahmet yeniden duyacak

Adana'da doğuştan işitme engelli 3 yaşındaki Ahmet Teymur'un çalınan 12 bin lira değerindeki kulak protezinin yenisi bir hayırsever tarafından alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kulak protezi çalınan küçük Ahmet yeniden duyacak

Adana'da doğuştan işitme engelli 3 yaşındaki Ahmet Teymur'un çalınan 12 bin lira değerindeki kulak protezinin yenisi bir hayırsever tarafından alındı.

Yüreğir İlçesi'nin 19 Mayıs Mahallesi'ne oturan 37 yaşındaki Hayrettin Teymur ile 34 yaşındaki Fatma Teymur'un dördüncü çocukları işitme engelli Ahmet Teymur'a 2 yıl önce takılan 12 bin lira değerindeki kulak protezi, kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Ahmet'in protezinin çalındığının haber olması üzenine Teymur ailesine vatandaşlardan destek telefonları yağdı. Adı açıklanmayan bir hayırseverin girişimleri sonucu baba Hayrettin Teymur, oğlu için satın alınan protez kulağı firmadan teslim aldı. Ardından evine gidip oğlu Ahmet'in kulağına cihazı taktı.

İLGİ KARŞISINDA ŞAŞIRDIM

Semt pazarlarında gündelik işlerde çalışan Hayrettin Teymur, yaşadıkları sıkıntılı günlerin geride kaldığını belirterek, duygularını şöyle ifade etti:

"Oğlumun kulaklığı çalındığında, ilk bir hafta buluruz ümidiyle aramakla geçti. Sonraki bir hafta ise bizim için çok farklı oldu. Gazete ve televizyonlarda haber yayınlanınca, Türkiye'nin her yerinden, hatta Hollanda ve Almanya'dan bile arayıp yardım yapmak isteyenlerden telefonlar gelmeye başladı. Hatta, bugün bile benzer telefonlar geldi. Gördüğümüz ilgi bizi şaşırttı. Açıkçası bu kadar çok destek göreceğimizi tahmin etmiyordum. İstanbul'dan arayan bir hayırsever, cihazın özelliklerini sordu ben de kendisine söyledi. İthalatçı firma ile görüşüp, parasını yatırmış. Firmadan beni aradılar. Asıl cihazın Amerika'dan sipariş yapıldığını 10 güne kadar geleceğini söylediler. Geçici olarak da aynı cihazın ellerindeki yedeğini gönderdiler. Bugün teslim alıp, Ahmet'e taktık."

AHMET ARTIK DUYACAK

Kulaklık takılınca gözyaşlarına boğulan anne Fatma Teymur, Ahmet'in yeniden duymaya başladığını belirterek, "Önceden her şeyi duyup, karşılık veriyordu. Kulaklığı çalınınca bize tepki vermez olmuştu. Bugün kulaklığı takılınca yeniden duymaya başladı. Allah, vesile olanlardan razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu duruma en çok üzülen ve sevinen Ahmet ile aynı durumda olan ablası Ahi oldu. Çünkü kızımın rahatsızlığını geç fark ettik. Ameliyat yapılamayınca düzelmesi de zorlaştı. Ahmet'in kendisi gibi kalmayacağına sevindi ama kendisinin işitme imkanı olmadığı için de çok üzüldü" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber