Karnede Atatürk resmi çıkmayınca...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2006 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Demre'deki iki 2 lisede dağıtılan karnelerde Atatürk silüetinin bulunmadığının ortaya çıkması, velilerle okul yönetimini karşı karşıya getirdi.

Demre Anadolu Lisesi ve Demre Çok Programlı Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilere dağıtılan karnelerin ön yüzünde, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin zemininde yer alması gereken Atatürk siluetinin bulunmayışı, velilerin tepkisine neden oldu. Çocuklarının aldığı karnelerde Atatürk siluetini görmeyen veliler, okul yetkililerine başvurarak, hatanın düzeltilmesini istediler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim İhsan Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her iki okulda inceleme yapıldığını, okul müdürlerinin elindeki karnelerin Milli Eğitim Döner Sermayesi'nden alındığına dair faturaların bulunduğunu bildirdi. Sorunun ilçeden kaynaklanmadığını belirten Ünsal, ''Bu, Milli Eğitim Basımevi'nin hatası. Gerçekten üzgünüm. Şu anda yapacak bir şey yok'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sezai İrtem de olayın ''basım hatasından kaynaklanmış olabileceğini'' söyledi. Olayda ''kasıt aranmaması gerektiğini'' ifade eden İrtem, ''Karneler siparişe göre paketlenmiş olarak geliyor. İl merkezinden bize bu türde bir şikayet gelmedi. Sorunun sadece bu okullara gönderilen karnelerde yaşandığını sanıyorum'' diye konuştu.

Ahmet Sezai İrtem, tatilin bitmesinin ardından karnelerin toplanıp yerine yenilerinin dağıtılabileceğini kaydetti. Demre'deki ilköğretim okullarında dağıtılan karnelerde ise Atatürk siluetinin yer aldığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber