Burhaniye Belediyesi'nin köpek barınağına Almanya'dan destek

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ndeki köpek barınağına, Almanya'dan gelen 11 kişilik ekip yardımda bulundu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mayıs 2013 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Burhaniye Belediyesi'nin köpek barınağına Almanya'dan destek

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ndeki köpek barınağına, Almanya'dan gelen 11 kişilik ekip yardımda bulundu. Ekibin kurucularından Funda Ekici ve Türkiye temsilcisi Benan Çağatay, Belediye Başkanı Başkanı CHP'li Fikret Akova'yı makamında ziyaret ederek, desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Burhaniye'de belediye bünyesinde kurulan ve başıboş köpeklerin kısırlaştırıldıktan sonra tekrar doğaya bırakılmasını sağlayan barınağa uluslararası yardım geldi. Almanya'dan gelen 11 kişilik ekip, Belediye Başkanı Fikret Akova'yı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Ekibin kurucusu olan ve Almanya ayağını yürüten Funda Ekici, Almanya'nın değişik kentlerinden gelen hayvan dostlarının başta mama olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunduğunu söyledi. Ekici, şöyle dedi:

"İlaç, yataklar ve her türlü malzeme yardımı yapılıyor. Bunun yanı sıra barınağın temizlenmesi konusunda personel eğitimi veriliyor. Burhaniye, harika bir şey yaparak bir barınak kurmuş. Bu çok güzel bir şey. Çevremize baktığımızda böyle bir oluşum yok. Bu konuda gerçekten belediye başkanı güzel bir şey başlatmış. Bunu desteklemek gerekiyor. Biz de bunun için buradayız. Eksikler var onları da beraber telafi edeceğiz."

Belediye Meclis Salonu'nda Burhaniye tanıtım filmini izleyen ekip, ilçeyi çok beğendiklerini dile getirirken, barınak hakkında da Başkan Akova'dan bazı isteklerde bulundu. Barınaktaki köpeklerin bakımlarını gönüllü olarak üstlenmek isteyen ekiplerin oluşturulmasını istendi. Belediye Başkanı Fikret Akova da, ekibe her türlü desteği vereceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber