Bahçeli'den sağduyu çağrısı/ Video

Haber Giriş : 14 Mayıs 2013 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili, "Provokasyonlara imkan vermeden, çatışma ve kutuplaşmaya fırsat tanımadan bu ağır yükün altından kalkmalıyız. Bu saldırının üstesinden gelmeliyiz ve mutlaka da gelecek kuvvetteyiz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde buluyor.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

'ACIMIZ BÜYÜK'

''Türkiye çok yönlü bir saldırının pençesindedir. Acımız büyüktür. Türk millet can evinden vurulmuş, üzerine ölüm yağmıştır. Provokasyonlara imkan vermeden, çatışma ve kutuplaşmaya fırsat tanımadan bu ağır yükün altından kalkmalıyız. Bu saldırının üstesinden gelmeliyiz ve mutlaka da gelecek kuvvetteyiz.

Türk millet ona buna pabuç bırakacak, her saldırıyı sineye çekecek, hatta sinecek bir zayıflıkta değildir. Reyhanlı'daki saldırının gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra tespitlerimizi kamuoyuyla paylaştık. Korku ve panik hali Reyhanlı'yı adeta rehin almıştır. Büyük zarara uğrayan esnafımız dükkanlarını kapatmıştır. Hayatını kaybedenlerin 10'u parti mensubumuz.

Sınır hattımız viraneye dönmüş, kaderine terk edilmiştir. Hükümet şaşkın, kafası karışık, köşeye sıkışmıştır. Bu saldırıda amaç nedir, neyin mesajı verilmeye çalışılmıştır. Arkasında kimler vardır? Tetik çeken elleri kimler yönlendirmiştir? Bu sırada istihbarat neyle meşgul olmuştur? Reyhanlı'daki kanlı saldırı tüm yönleriyle araştırılmalıdır.

Başbakan'ın ABD ziyareti öncesi bu saldırının yapılması tereddütlerimizi artırmaktadır. Başbakan ve hükümetinin Suriye politikası çökmüştür. Esad yönetimi Türkiye'ye istikrarsızlık ihraç ediyor. Suriye meselesi iyice yokuşa sürülmüştür. Biz bildiğimizi okumaya ve bu meselenin üzerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz.

Failler, yaptıklarının bedelini ödemeli, azmettiriciler için gereken yapılmalı. AKP'nin Suriye merkezli hiçbir yorumu amacına ulaşmamıştır. Esad'la muhaliflerinin hesaplaşmasına taraftar olan Başbakan Erdoğan Türkiye'yi ateşe atmıştır. Suriye merkezli saldırılar sabrımızı taşırma noktasına getirmiştir. Başbakan, Esad'la ilgili sözlerinin vebaline nasıl katlanacak?''

Suç duyurusunda bulunacağız (1)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK'nın geri çekilmesiyle ilgili anayasa suçu işlemiş kişiler hakkında bugün suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup konuşmasında, “Anayasa suçu işlemiş Başbakan ve bazı hükümet üyeleri, konusu suç teşkil eden emri yerine getiren, suçluyu kayıran ve kollayan, kamu görevlileriyle birlikte 63 sözde akil insanlar heyeti hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, bugün saat 14.00'da suç duyurusunda bulunmak üzeri partimiz Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ı görevlendirmiş bulunuyoruz.” dedi.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber