Hatay Valisi Lekesiz'den sağduyu çağrısı

Hatay Valiliği, ilk aşamada maddi zararların karşılanması için 7.5 milyon liralık bir bütçe kullanmayı planlarken, patlamanın gerçekleştiği çevredeki işyeri ve binalardaki hasarlar da ortaya çıkıyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Mayıs 2013 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hatay Valisi Lekesiz'den sağduyu çağrısı

Hatay Valiliği, ilk aşamada maddi zararların karşılanması için 7.5 milyon liralık bir bütçe kullanmayı planlarken, patlamanın gerçekleştiği çevredeki işyeri ve binalardaki hasarlar da ortaya çıkıyor. Belediye ve PTT binası çevresindeki işyerleri yaralarını sarmaya çalışırken, ilçedeki camcı esnafı siparişlere yetişmekte zorlanıyor.

İlçedeki birçok işyeri ve mağazanın patlamada camlarının kırıldığını ve işyerlerinin kullanılamaz hale geldiğini anlatan camcı Mehmet Dilmaç, "Patlamadan sonra enkaz kaldırma çalışmalarıyla birlikte ilçemizde hayat normale dönüyor. Temizliğin yapılmasıyla ne kadar büyük hasar gördüğümüz de ortaya çıkıyor. İşyeri ve mağazalar vitrinlerini yaptırmak ve işyerlerinin girişini düzenlemek için cam taktırmak istiyor. Ancak o kadar çok talep var ki, siparişlere yetişemiyoruz" dedi. Camcı Zeki Arıkoğlu da, "İlçemizdeki iş hacmine göre elimizde malzeme bulundurduğumuz için bu kadar büyük talebe yetişmemiz imkansız" diye konuştu.

Züccaciye satışı yapan esnaf Faruk Çelik de, ikinci patlamanın yaşandığı PTT binasına 300 metre uzaklıktaki işyerinin patlamadan büyük hasar gördüğünü belirterek, esnafın bu olaydan sonra mağdur olduğunu ve kendi imkanlarıyla yaralarını sarmaya çalıştığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber