Erdoğan: Başbakan masasında oturup kalmaz, biz o başbakanlardan değiliz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bir Başbakan masasında oturup kalmaz, o devirler geçti, biz o başbakanlardan değiliz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın memleketi ve milletvekili olduğu Siirt'te halka hitap etti ve bayramlaştı.

Kültür Merkezi'ndeki törende, kuş gribi konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanı ile Sağlık Bakanı'nın var güçleriyle çalıştıklarını belirten Erdoğan, kuş gribinden sadece Van'da bir aileden 3 çocuğun ebediyete intikal ettiğini söyledi. Erdoğan ''Onun dışında bir ölüm vakası yok, bazı pozitif vakalar var, onlar da kontrol altında, iki tanesinde sıkıntı var, onlar da aşılacak'' dedi.

Japonya ve Çin'de de kuş gribinin yaşanmış olduğunu hatırlatan Erdoğan, o ülkelerde çok ciddi ölçülerde bu vakaların yaşandığını ve ciddi bedeller ödendiğini ifade ederek, ''Bizde o boyutta değil'' diye konuştu.

Panik yaşanmaması gerektiğine de işaret eden Erdoğan, bunun insanlar ve piyasalar üzerinde olumsuz etkiler yarattığını vurguladı. Kriz masasının neden oluşturulmadığı yolunda görüşler dile getirildiğini belirten Erdoğan şunları kaydetti:

''Kriz masası olmadığını kim söylüyor, anında kriz koordinasyon merkezini kurduk. Başbakan gelip orada bir masa kurup oturmak zorunda değil ki... Telefon niye icat edildi? Biz bilgileri oradan alıyoruz. Bizim o noktada bir sıkıntımız yok ki... Şu anda Tarım ve Köyişleri Bakanıyla Siirt'teyiz. Sağlık Bakanımız Ankara'da. Biz koşturuyoruz. Bir yere çakılı kalamayız ki... Biz, Türkiye'nin başbakanıyız. Biz kalkıp da eğlence merkezinde değiliz. Vatandaşlarla beraberiz. Bugün Batman'a gideceğiz, orada da vatandaşlarla birlikte olacağız. Trabzon ve Rize'ye de gideceğiz, vatandaşların arasında dolaşmak zorundayız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber