Kaş'tan Meis'e geçmek isteyen 43 kaçak yakalandı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nden Yunanistan'ın Meis Adası'na kaçak olarak geçmek istedikleri öne sürülen Suriye, Afganistan ve İran uyruklu iki ayrı kaçak grubu yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mayıs 2013 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaş'tan Meis'e geçmek isteyen 43 kaçak yakalandı

Olayla ilgili 41 yaşındaki Sedat B. ile 36 yaşındaki Ahmet E. gözaltına alındı.

Kaş'tan, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmek istedikleri belirlenen ilk kaçak grubu Kaş Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Gökçeören Köyü Gökseki Mahallesi Gemi Batan Mevkii'ndeki boş binalarda yakalandı. Edirne bağlantılı olarak İstanbul merkezli bir organizasyonun, kaçakları Meis'e götüreceği ihbarını değerlendiren Kaş Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul'dan kapalı bir kasa kamyonla Kaş'a getirilen 1'i çocuk, 4'ü kadın 22 Afganistan uyruklu ile İran uyruklu 3 kişiyi boş binada saklanırken yakaladı. Kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderildi. Olayla ilgili olarak, 41 yaşındaki Sedat B. gözaltına alındı.

İKİCİ OPERASYON POLİSTEN

Kaş'ta bir başka kaçak grubunun bulunduğuna ilişkin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar üzerene de polis ekipleri, Kaş İlçe merkezindeki İnceboğaz mevkiinde 34 BM 1124 plakalı panelvan tipi minibüs ile 34 VF 5926 plakalı otomobili durdurdu. Polis, her iki araçtan inerek, bölgedeki kayalıklar arasına saklandıkları anlaşılan 14'ü erkek, 3'ü kadın biri çocuk 18 Suriyeli kaçağı yakaladı. Polis, sahilde ve otomobilde 5'er metrelik iki şişirme bot, bot şişirme aletleri ve can yelekleri de ele geçirdi. Botlardan birinin şişirildiği ve denize indirildiği görüldü.

Kaş Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Suriye uyruklu kaçak yolcuların bazılarının yasal, basılarının yasa dışı yollardan Türkiye'ye geldikleri ve şişme botlarla Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmek istedikleri, bunun için de Ahmet E. ile jandarmanın düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Sedat B.'ye 4-6 bin Euro ödedikleri belirlendi. Yakalanan Suriyeli kaçak yolculardan birinin ortopedi uzmanı olduğu anlaşıldı. Polis tarafından yakalanan Suriyeli kaçaklar, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Yetkililer, jandarma tarafından gözaltına alınan Sedat B. ile polis tarafından gözaltına alınan Ahmet E.'nin sorgularının sürdüğünü bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber