Doktorlarda ölüm kaygısı!

2 hastanın ölümüne neden olan doktorun meslekten atılmasını öngören teklife TTB tepkili: Bu uygulama başlarsa kimse riskli ameliyatları almaz.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Mayıs 2013 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktorlarda ölüm kaygısı!

Ak Parti tarafından TBMM'ye kanun teklifinde yer alan doktorlarla ilgili düzenleme tıp camiasını karıştırdı. 5 yıl içinde 2 hastanın ölümüne neden olan doktorların meslekten atılmasını öngören düzenlemeye Türk Tabipler Birliği (TTB) tepki gösterdi.

*Hasta öldüren doktora ağır ceza

TTB Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan: “Hekimlerin, bazen iki, bazen de daha fazla hastasını maalesef ki kaybetme riski söz konusudur. Bir doktoru sadece ölen hastasından sorumlu tutarak, değerlendirme yapmak doğru olmaz. Şayet hekim mesleğini ihmal etmiş, bu durum mahkeme tarafından sonuca bağlanmışsa meslekten men cezası gündeme gelir. Yeni düzenleme defansif tıbbi uygulamaları gündeme getirir. Hekimler, ameliyatlara girmekten korkar hale gelir. ”

AİHM'ye gideriz

TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan: “Yanlış yapan hekimler sonuna kadar soruşturulmalıdır. Ancak bunun kararını siyasi bir makam olan Sağlık Bakanlığı değil, meslek örgütleri belirlemelidir. Tüm yasal itirazlarımızı yapar, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideriz. 5 yılda 2 hastasını kaybeden doktorun meslekten atılması sadece doktorlara değil hastalara da büyük zarar getirir. Tüm sorumluluğu doktora yüklerseniz hekimler zor ameliyatlara girmekten çekinir. Bu durumda hastayı tedavi edecek hekim bulamazsınız.”

YENİ YASA NE GETİRİYOR?

HASTAsını hafif engelli durumuna düşüren doktora 3 aydan 1 yıla kadar meslekten men cezası verilecek. Bu tekrar ederse ceza 2 katına çıkacak. Hastasını ağır engelli durumuna düşüren veya ölümüne neden olan doktor 3 yıla kadar ceza alacak. Aynı fiilin 5 yıl içinde tekrarlanırsa doktor meslekten atılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber