Sınır operasyonunda 2'si uzman çavuş 14 kişiye tutuklama

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, sınır kaçakçılığı yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden, aralarında 2 uzman çavuşun da bulunduğu 14 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Mayıs 2013 12:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sınır operasyonunda 2'si uzman çavuş 14 kişiye tutuklama

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen salı günü iç karışıklığın sürdüğü Suriye'den; uyuşturucu, çay, sigara ve diğer malzemelerin Akçakale sınırından kaçak olarak Türkiye'ye getiren şebekeye yönelik operasyon düzenledi. 500 asker ve polisin katılımıyla Suriye sınırındaki Buket, Mil, Deniz ve İncedere köylerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında askerlerin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulaması tamamlanan şüpheliler, dün adliyeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar savcılığa ifade vermelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 13'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, aralarında bir köy muhtarı ile 2 uzman çavuşun da bulunduğu 14 kişi tutuklandı.

Öte yandan yapılan operasyonlar sırasında adreslerinde bulunmayan 10 şüpheli hakkında ise mahkeme tarafından yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber