'Kim Umreye Gitmek İster' yarışması

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 'Kim Umreye Gitmek İster' adlı bilgi yarışması düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kim Umreye Gitmek İster' yarışması

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 'Kim Umreye Gitmek İster' adlı bilgi yarışması düzenlendi.

KBÜ İlahiyat Fakültesi ve İl Müftülüğü işbirliği ile Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgi yarışmasına Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, üniversite dekanları, müdürleri, akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı. Yarışma öncesi bir konuşma yapan İl Müftüsü Halil Bektaş, "Bugün insanlığın elindeki en müstesna, en yüce, en değişmez değer, hakikat Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim'dir. Sadece Müslümanlığın değil, insanlığın en büyük hazinesidir. Zamanla çağlar, fikirler değişir ama hepsinin üzerinde her zaman doğru olan, her zaman hakikatle paralel olan, hatta onlara ışık tutan Allah'ın sözleridir. Rahmet peygamberi peygamberler zincirinin son halkası Efendimiz Muhammet Mustafa'nın (SAV) örnek hayatı ve sahi sünnetidir" dedi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, "Hem şahıs olarak hem toplum olarak hem de insanlık olarak hepimiz hüsran içerisindeyiz. İç dünyamızdaki karamsarlık ve huzursuzluk kendimizi etkilediği gibi ailemizi, ailemizdeki huzursuzluk toplumu, toplumdaki huzursuzluk tüm insanlığı etkiliyor. Eğer biz iç dünyamızda huzuru yakalamak istiyorsak önderimiz olan sevgili Peygamberimizi takip etmemiz gerekiyor. Takip edebilmek için de onu tanımak gerekiyor. Müslümanların Peygamberimize çok büyük bir sevgisi vardır ama bu sevgi platonik aşktan ileriye gitmiyor. İnşallah bugün düzenlemiş olduğumuz programlarla bu platonik aşkı daha tutarlı bir hale getiririz. Ben bu programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Karabük İl Müftülüğü olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Karabük Üniversitesi'ni tanımlarken öğrenci inisiyatifini ön planda tutan üniversite olarak belirtmekteyiz. 2012 yılı içerisinde 500'ü aşkın aktivite gerçekleştirildi ve bu aktiviteler öğrenci marifeti ile gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesi sadece mühendis, doktor, ilahiyatçı değil geleceğin liderlerini de yetiştiriyor" diye konuştu.

Televizyonda yayınlanan bilgi yarışmalarının formatında hazırlanan yarışmada Hz. Muhammed'in hayatından sorular soruldu. Yarışmada yüzde 50 joker hakkı, telefonla sorma hakkı ve sürpriz joker hakkı olmak üzere yarışmacılar üç joker hakkı kullandı. Yarışma, yarışmaya onur konuğu olarak katılan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile başladı. Keyifli anların yaşandığı bu dakikalarda Rektör Uysal tüm soruları doğru cevapladı.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın ilk kurayı çekmesi ile başlayan yarışmanın birincisi 14 soruya doğru cevap veren Mehmet Ali San olurken, 2. Münir Çınar, 3. Büşra Erçoşkun oldu. Yarışmanın sonunda 3. olanın kazandığı kol saatini kendisine Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Zeki Tekin takdim ederken, 2. olarak notebook kazanan öğrenciye hediyesini Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş takdim etti. Yarışmada birinci olarak umreye gitmeye hak kazanan Mehmet Ali San'a hediye çekini Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim ederken, "Gerçekten çok güzel bir yarışma oldu. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde bu ve buna benzer programlar artarak devam edecektir" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber