Eker: Gıda ile ilgili konunun uzmanı olanlar konuşsun

Bakan Eker, gıda ile ilgili konularda sektöre haksızlık yapıldığını ifade ederek "Bu konularda sadece konunun uzmanı olanlar konuşsun. Kaynağı belli olmayan malumatla ahkam kesmek Türkiye'ye zarar veriyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2013 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eker: Gıda ile ilgili konunun uzmanı olanlar konuşsun

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dünya Süt Günü kutlamaları kapsamında Atatürk Orman Çiftliği'nde basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Bakan Eker, süt ürünleri ve diğer gıda ürünlerinin tüketiciye sağlıklı olarak ulaşması için bir dizi tedbir aldıklarını anlattı.

2010 yılına kadar Bakanlığın gıda güvenliği ile ilgili mevzuatlarının idari para cezasından ibaret olduğunu ancak bu tarihten itibaren halk sağlığı ile oynayan firmaları teşhir etmeye başladıklarını hatırlattı. Bakan Eker, Türkiye'nin gıda denetimleri konusunda bugün AB standatlarına sahip olduğunun altını çizdi.

Türkiye'de kayıt dışı üretim yapıldığını da ifade eden Eker, haksız rekabete yol açtığı için buna karşı savaş açılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Eker, gıda ile ilgili konularda sektöre haksızlık yapıldığını ifade ederek, "Gıda ile ilgili konularda lütfen sadece konunun uzmanı olanlar konuşsun. Referansı belli olmayan, kaynağı belli olmayan malumatla çıkıp ahkam kesmek inanın Türkiye'ye, Türk üreticisine, sanayicisine her zaman zarar veriyor. Zaman zaman bunun acı örnekleriyle karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde pirinçte yaşandığı gibi. Yanlış, anlaşıldı. Sonradan anlaşıldı ama Türkiye'ye zarar verdi" şeklinde konuştu.

"(Et ve Süt kurumu) ana statüsü düzenleniyor"

Eker, 2009 yılından itibaren süt tozu uygulaması başlattıklarını, bu sayede süt arzının fazla olduğu dönemde ürünleri piyasadan alıp, arzın az olduğu yılın 3. ve 4. çeyreklerinde piyasaya sunduklarını belirterek, bu sayede süttozu ithalatının da azaltıldığını bildirdi.

Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Et ve Süt Kurumu'nun kurulduğunu hatırlatan Eker, bu kurumun piyasalara müdahale edebileceğini ve bu sayede üretici ve sanayici açısından dengeleri sağlayacağını vurguladı. Bakan Eker, "Bakanlar Kurulu kararı çıktı. KİT olduğu için Ana Statüsü düzenleniyor. O uygulamayla birlikte tamamlanacak. O zaman pazarlama konusunda daha sağlıklı yapıya kavuşmuş olacağız" dedi.

Mehdi Eker, Okul Sütü Projesi'nin başarılı şekilde devam ettiğini vurgulayarak, "Bu uygulama devam edecek. Belki bir şekilde bunu diğer ürünlerle de bunu takviye etme imkanımız olur, onun üzerinde de çalışılıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber