Akdağ'a istifa sorusu...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2006 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Kars Milletvekili Selami Yiğit, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, kuş gribinden ölümler nedeniyle istifa edip etmeyeceğini sordu.

Yiğit, Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Kızıksa'da ortaya çıkan kuş gribinin ardından, diğer bölgelerde de göç takvimine bağlı salgınlar olabileceğine ilişkin tespit ve uyarıların neden yapılmadığını öğrenmek istedi.

Kuş gribinin insanlara da bulaşabileceği gerçeği karşısında, yeterli uzman personel, laboratuvar ve araç-gerecin olup olmadığını soran Yiğit, "İnsanda kuş gribinin görüldüğü ilk yer olan Aralık ve Doğubeyazıt ilçelerinin de içinde yer aldığı bölgede, asıl göç dalgasının Şubat'ta başlayacağı uyarıları karşısında, ne gibi ek tedbirler almayı düşünüyorsunuz?" sorusunu yönetti.

Yiğit, önergesinde ayrıca, şu sorulara yer verdi:

"3 çocuğunu kaybeden Koçyiğit ailesinin ilk test sonuçları için negatif raporu veren Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü sorumluları hakkında ne gibi işlem yapıldı? Negatif raporu verilmesinin ardından hacca giden Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Başkanı Turan Aslan'ın, Şişli Etfal Hastanesi'ne atanmasının gerekçesi nedir?

Kuş gribi salgınının, göç yolları üzerinde bulunan Türkiye'de, halk ve hayvan sağlığı açısından ciddi ve sürekli bir tehdit oluşturduğu ortadayken, zamanında alınmayan önlemler nedeniyle dört çocuğumuzun ölmesinden sorumluluk duyuyor musunuz; istifayı düşünüyor musunuz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber