Kamu binalarının bahçeleri halka açılıyor/ Video

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı otopark sıkıntısına karşı harekete geçti. Yeni düzenlemeye göre vatandaş kamu kurumlarının bahçelerini otopark olarak kullanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı büyük şehirlerin en büyük sorunlarından biri olan otoparka çözüm geliştirmek için düğmeye bastı. Yeşil alanların bol olduğu yeni şehirler tasarlayan Bakanlık, zemin altını da kapalı otopark olarak değerlendirecek. Yeni düzenlemeye göre, kamu kurum ve kuruluşlarının bahçeleri da, imar planları belirlenmek kaydıyla otopark olarak kullanılabilecek.

RUHSAT KAMUDA KALACAK

Kamu tesisinin kullanımını ve trafiği engellememek kaydıyla yapılacak otoparklar için kamu kurum ve kuruluşunun izni alınacak. Açık ya da kapalı olarak yapılacak otoparkların ruhsatları yine kamuda kalacak. Otoparkların işletmesini ise ya kamu yapacak ya da özel sektöre verecek. Elde edilen gelir kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak. Bakanlığın imar kanunu taslağına eklediği bir maddeyle, yol ve meydan olarak belirlenen alanların da altına kapalı otopark yapılabilecek. Otoparkların ruhsatları, bağlı oldukları ilgili idare adına olacak.

SEMT OTOPARKLARI TESİS EDİLECEK

Bir mahallede imar adasının tamamında parseller toplu yapılaşma kapsamında değerlendirilecek. Buralara kapalı ya da açık bölge otoparkı yapılabilecek. Ticaret bölgelerinde ise ticari otopark olarak işletilebilecek. İdareler, buralara vatandaşın kullanımı için semt veya bölge otoparkları tesis edecek. Kanun bundan önce belediyeler tarafından alınan, parseli içinde otoparkı olmayan binaların otopark bedelini, il muhasebe birimleri tarafından alınmasını da getiriyor. Bu sayede belediyelerin otopark bedellerini başka işler için kullanmasının önüne geçilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber