Siverekli besicilerden 'küpe' yürüyüşü

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, satmak istedikleri hayvanlarına sağlık raporu ve küpe almak için günlerce bekletildiklerini ileri süren besiciler, protesto yürüyüşü düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siverekli besicilerden 'küpe' yürüyüşü

Besiciler, yaşadığı sıkıntıları Kaymakamlık yetkilileri ile AK Parti ilçe başkanına anlatarak çözüm bulunmasını istedi.

Siverek Canlı Hayvan Pazarı'nda besicilik yapan yaklaşık 30 besici, uzun süredir hayvanlarına küpe ve sağlık raporu almak için gittikleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde günlerce bekletildiklerini ileri sürerek Kaymakamlık binasına yürüyüş düzenledi. İlçe merkezinde toplanarak sessizce yürüyen besiciler, Kaymakamlık girişinde önlem alan polisler tarafından durduruldu. Toplu halde içeri girmelerine izin verilmeyen besiciler arasında seçilen temsilciler Siverek Kaymakamı izinde olduğu için görüşemeyince yetkililer ile görüştü. Besiciler daha sonra AK Parti ilçe binasına giderek burada İlçe Başkanı İlhan Çelik ile görüştü. Besicilik yaparak geçimlerini sağladıklarını ancak küpe veya sağlık raporu için günlerce bekletildiğini ifade eden besiciler, "Günlerce beklememize rağmen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde küpe bulamıyoruz. Küpesiz hayvanlarımızı ilçe dışına çıkardığımızda ise cezai işlem görüyoruz: Bu sıkıntılarımızın giderilmesi için yetkililerin duyarlı davranmasını istiyoruz" dedi.

Besiciler, yaptıkları görüşmelerde kendilerine sorunun en kısa sürede giderileceğinin sözünün verildiğini ifade ederek dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber