'Tüketerek, mutlu olunmaz'

Prof. Kural, herkesin tüketerek mutlu olmaya çalıştığı çağımızda, tüketim mabedlerine eleştiri yağdırdı ve "Mutluluğu maddiyatla ölçmeyin. Mutluluk yapılan faydalı çalışmalarla sevgiyle olur" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 02:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tüketerek, mutlu olunmaz'

Hayvan hakları, çevre ve israf konusundaki çalışmalarıyla tanınan Kural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar yurt içi ve dışında 4 bin konferans verdiğini, bunun dünya rekoru olduğunu belirtti.

Hayatında her zaman insanlara örnek olmak istediğini ancak bunun sadece lafla olmayacağını ifade eden Kural, son model bir arabayla gelip, elinde sigarayla "ben çevreciyim" diyenlerin reklam yaptığını, bugüne kadar tabağında tek bir kırıntı bırakmadığını, çevreye, insana, tüm canlılara karşı bir tek zararlı harekette bulunmadığını aktardı.

Aşırı tüketime karşı olduğunu kaydeden Kural, şöyle konuştu:

"Aşırı tüketim bir anlamda israf demektir. Ben hiçbir zaman aşırı tüketim yapmadım ve insanları buna karşı uyadım. Bir şeyi kullanmıyorsam mutlaka onu birisine veririm. İsraf ve zararlı herşey benim düşmanım. Sigarayla mücadele ediyorum. Tabağında yemek bırakanla kavga ediyorum. Bundan dolayı sevmeyenim de çoktur.

Söylediklerimi davranışlarıma da her zaman yansıtıyorum. Benim bir huyum var. Yıllardır hep ikinci el giyindim. Babam öldü, onun takımlarını giydim. Neredeyse hiçbir zaman bir alışveriş merkezine veya başka bir yere giderek, yeni bir elbise almadım. Bunu söyledidiğim zaman annem kızıyor. 'Bunu dışarıda söyleme, akrabalara rezil oluyoruz. Paran da var. Git, yeni şeyler al' diyor. Şu an 2 ülkenin fahri konsolosuyum. Bir yandan bölüm başkanıyım. İki derneğin başkanlığını yapıyorum ve sürekli televizyon programlarına çıkıyorum. Bunlara rağmen hep ikinci el giyiniyorum ve herkese de böyle örnek olmak istiyorum."

Alışveriş yapmaktan nefret ettiğini belirten Orhan Kural, "Hepsi tüketim mabedi. Bazı bayanların çantaya verdiği parayı bir Afrikalı anne ömür boyu görmüyor. Tüketerek, pahalı bir eşya almakla mutlu olunmaz" diye konuştu.

Prof. Dr. Kural, onlarca ülkeye gittiğini, fakir ülke insanlarının dünyanın en mutlu, gelişmiş ülke insanlarının da mutsuz olduğunu gördüğünü ifade ederek, "Mutluluğu maddiyatla ölçmesinler. Mutluluk yapılan faydalı çalışmalarla sevgiyle olur" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber