Kanser ve tedavi yöntemleri konusunda bilgilendirme yapıldı

Sarıgöl Belediyesi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nca hazırlanan "Kanser ve Tedavi Yöntemleri" konulu bilgilendirme toplantısı, Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2013 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kanser ve tedavi yöntemleri konusunda bilgilendirme yapıldı

Bilgilendirme toplantısına Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, Kadın-Erkek Eşitliği Komisyon Başkanı Hacer Öz ve çok sayıda bayan katıldı. Kanser ve Tedavi Yöntemleri konusunda seminer veren Ege Üniversitesi Onkoloji Bölümü'nden Uzman Dr. Burcu Çakar, meme kanserinin en çok tedavisi yapılan bir kanser türü olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Dünyada 10 milyondan fazla kanser vakası ile yeryüzünün en yıkıcı hastalığıdır. Teşhis edilen kanser hastalıklarının önemli bölümü erken tanı ile önlenmektedir. Diyet yüzde 35, sigara yüzde 30, merkezli mariziyet yüzde 4, alkol yüzde 3, çevre kirliği yüzde 2, yiyeceklerdeki katkı maddeleri yüzde 1 oranında etkili olmaktadır. Tarımla uğraşanların tarım ilaçlaması yaparken mutlaka maske takmalarında yarar vardır. Bu nedenle dikkat edilecek hususların başında çok yönlü beslenme yapılmalı, günlük yapılacak diyette mutlaka sebze ve meyve yenilmeli, yüksek fiber içeren yiyecekler yenilmelidir."

Dr. Çakar, şöyle devam etti: "Hayatı boyunca 10 kadından birisi meme kanserine yakalanmaktadır. Meme kanserindeki tümörün klinik olarak elle hissedilebilmesi için beş yıl gerekir. Yaklaşık 20. bölümünde damarların kanaması başlar. Meme kanserinin tanısı için monografi, doktor muayenesi ve kendi kendine muayene ile belirlenir. Bayanlar 30 yaşından sonra sık, sık doktor muayenesine gitmelidir. Ne tür kanser olursa olsun, mutlaka erken tanının yararları vardır. Meme kanseri, Rahim Ağzı kanseri ve prostat kanseri gibi kanserler basit tanılarla tanımlanabilen kanser türleridir. Meme kanseri en çok tedavisi olan bir hastalıktır, buna göre değerlendirmek gerek."

Dr. Burcu Çakar, bilgilendirmesinin sonunda soruları da yeniledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber