MEB, mevzuatla yönetilmiyor...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Mayıs 2013 00:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, mevzuatla yönetilmiyor...

Hiç lafı dolandırmadan, direkt konulara gireceğiz.

1- "İlkokul ve Ortaokullara 20 Mayıs'ta tatil yok" dediniz.. Bir de bakıldı ki mevzuat öyle demiyor. Tabii bir ileri iki geri adım attınız.

2- "Okullarda kılık kıyafeti öğrenci velileri belirler." dediniz... Özel okullarda %60 kıstası var. Sayın AVCI özel okullarda olan o kıstas devlet okullarında yok. Her defasında kıyafet kıyafet diyip kafaları karıştırmak yerine mevzuatta düzenleme yapılsa da bu işin çizgisi belli olsa olmaz mı?

3- Lise öğrencilerine verilen 45 gün izin SBS'ye girecek İlköğretim 8.sınıf öğrencilerine verilmeyecekmiş. Verilmese ne olacak ki? Öğrenci bugünden sonra okula gelmese sınıfta mı bırakacaksınız. İlköğretimde devamsızlıktan kaldırılalı neredeyse 10 yıl oldu… Taa Hüseyin ÇELİK döneminde. Bu nedenle vatandaşın zaten sizin izninize ihtiyacı yok .

4- İllerdeki yöneticileriniz öğretmenlerin görev yerlerini dönüşme durumuna göre değiştiriyorlar. Hukuki dayanağı ne... bir genelge. Peki o genelge her şeyi karşılar mı? Hayır karşılamaz. Çünkü yürürlükte olan bir üst norm var ve bu da Yönetmelik. Yani bir çok yerde işler yargıya gidecek.

5- İmzanızla 28 Şubat 2013'te yayımlanan Yönetici Atama yönetmeliğiyle ilgili çalışılıyor, kısa sürede çıkaracağız dediniz bu kısa süre nedense dolmadı. H.Çelik'de 2007 Nisanında kısa sürede çıkaracağız dediğinde en yakın yönetmelik 2008 Ağustos'unda çıkmıştı.

6- Önümüzdeki günlerde il içi/dışı yer değiştirmeleri başlatacaksınız... mevzuata bir göz atın... sizi uyaran oldu mu acaba?

7- Okullar kapanıyor her yıl on binlerce (genelde 150bine yakın) liseli sınıf tekrarına kalıyor. Bir yıl daha okuyor ve sonu hüsran okuldan atılıyorlar. Bu soruna bir çözümünüz var mı? Bunun da mevzuatı çıkacaktı rafa kalktı.

8- On binlerce Uzman Öğretmeniniz var yüz binlercesi ise düzenleme bekliyor aynı haktan yararlanmak için.

9- Yanınızda taşıdığınız bürokratlarınız maalesef süs eşyası gibi. Tek katkıları yok sürece. İki yıldır görevdeler ağzını açıp tek bir kelime söyleyenine rastlayan oldu mu? Olmaz çünkü ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. Örgütü de sistemi de tanımıyorlar. İki yılda çok şey öğrenmeleri gerekirdi fakat ona da niyetleri yok. Bakana yardımcı olsun diye Bakan Yardımcısı kadroları ihdas edildi. Atamalar da yapıldı. Bu yardımları “gözünüzü kapayın sayın bakanım şimdi gördüğünüzü düşünün” den öteye geçmiyor sanırım. Yoksa nereye bakacağınız söyleseler bile çok iş yapılırdı MEB'de. Çalışma bakanlığındaki Bakan yardımcısı MEB'de olsaydı çok daha iyi olurdu bu gidişat. En azından eğitim kökenli kendisi.

10- Müsteşar mı arıyorsunuz? Çok uzakta aramayın teşkilatınızı tarayın gerçekten sizin ufkunuza katkı sağlayacak, örgütü ve beklentileri bilen birini bulursunuz emin olun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber