Emniyet müdürüne hakaretten 7080 TL

Sarıyer Belediye Başkanlığınca Derbent’te bulunan bina ve işgallerin yıkımı yapılarak tahliye edilmesine yönelik kararı protesto etmek amacıyla 17 Mart 2006’da yapılan eyleme katılan eski CHP milletvekili Mehmet Sevigen, olay tarihinde Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü olan Metin Aşık’a hakaret ettiği gerekçesi ile 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Mayıs 2013 08:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Emniyet müdürüne hakaretten 7080 TL

Sevigen'in sabıkasız olması, bir daha suç işlemeyeceği hususunda kanaat oluştuğunu belirten mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sevigen, 5 yıl içerisinde kasten bir suç işlemezse açıklanması geri bırakılan hükmün ortadan kaldırılarak davanın düşmesine karar verilecek. İstanbul 24'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Emniyet Müdürü Metin Aşık'a “Siz tahrikçisiniz. İşiniz yok mu? Siz gidin, ben bu insanları götüreceğim. Terbiyesiz herif” diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Mehmet Sevigen katıldı.

HALKI SAKİNLEŞTİREN BENİM

Suçlamayı kabul etmeyen Sevigen, “Olay günü benim sayemde Metin Aşık ölümden kurtulmuştur. Halkı sakinleştiren benim, herkes bana teşekkür etmiştir. Bana ceza verilmesi durumunda halk sahipsiz kalacak, bundan sonra hiçbir kamu görevlisi halkı korumak için bir girişimde bulunmayacaktır. Bu husus da dikkate alınarak beraatimi talep ediyorum” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber