Ödemişli öğrenciler Ankara'dan 4.'lükle döndü

Tübitak proje yarışması'na katılan Ödemiş Öğretmen Lisesi öğrencileri, 4. Oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2013 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ödemişli öğrenciler Ankara'dan 4.'lükle döndü

Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden Nazan Yılmaz ve Melike Köse'nin, proje danışman öğretmeni Zerrin Güngör ile birlikte hazırladığı “İnsanların Huzurevi Hakkındaki Düşünceleri Ve Huzurevinde Kalanların, Kalmadan Önceki Ve Şimdiki Düşüncelerinin Kıyaslanması” adlı proje, sosyoloji alanında Türkiye 4.'lüğü aldı.

Ankara'da düzenlenen ödül töreninin ardından bir açıklama yapan proje danışman öğretmeni Zerrin Güngör şunları söyledi: “TÜBİTAK proje çalışmalarını 6 yıldır eksiksiz sürdürmekteyiz. 6 yıldır da TÜBİTAK bölge sergisine projelerimiz davet edilmenin yanı sıra çeşitli ödüller almıştı. Süreç 9 aylık bir emeği içeriyor. 9 aylık bir süreçte 5 TÜBİTAK projesi çalışmalarını gerçekleştirdik. Bu projelerden iki tanesi TÜBİTAK İzmir Bölge sergisine davet almıştı. Elif Aynalı adlı öğrencimizin benim danışmanlığımda psikoloji alanında yaptığı “Okul Zorbalığı ve Siber Zorbalık” adlı proje ile İzmir bölge sergisinde sergilenme ödülü almıştı.

TÜBİTAK proje yarışmasına Türkiye geneli 7401 proje başvurusu yapılmış ve 1. elemede bölge sergilerine davet edilecek projeler yarışmayı kazanmıştı. Birinci elemenin arkasından bölge birincileri belirlenerek 20-24 Mayıs tarihlerinde Ankara'da finalistlerin belirlenmesi için final yarışması düzenlenmişti. Huzurevi projemiz ise İzmir bölge birinciliği alarak 20-24 Mayıs tarihlerinde final yarışmasında yarışma hakkı kazanmıştı. Ankara final yarışmasına katılan projeler tüm proje başvuruları içerisinde ilk %3 dilimine giren projelerdir. Huzurevi projemiz 1440 Sosyoloji projesi içerisinde Türkiye geneli 4'üncü olarak teşvik ödülü almaya hak kazanmıştır. Bölge sergisin birinciliğinde öğretmen ve öğrencilerin her birine 500 TL para ödül verilmişti. 4.'lük teşvik ödülü olarak da her bir öğrenci ve danışman öğretmene 1500TL para ödülü verilmiştir. Okulumuza ödül ile döndüğümüz için çok mutlu olduk. Yıllardır verdiğimiz emeğin boşa gitmemesi ve 6 yıldır Ödemiş'i bilimsel alanda temsil edebilmek bizleri gururlandırdı. Ülkemizde ve ilçemizde bilimsel çalışmalara fırsat tanınması ve destek olunması anlamında bu derecelerimizin önem taşıdığını düşünmekteyiz. Özellikle bu çalışmalarda bize destek olan okul müdürümüz sayın İlhan Koca'ya teşekkür ederiz.”

Proje öğrencilerinden Nazan Yılmaz da, şunları söyledi: “TÜBİTAK proje yarışmasında sonucunda Türkiye geneli 4.'lük almak bizleri çok mutlu etti. Destek görmememize karşılık 1440 proje içerisinden Türkiye geneli 4'üncü olmak harika bir duygu. Elde etiğimiz bu başarı, destek görmeden bu aşamalara kadar projelerin destek verildiğinde ne aşamalara gelinebileceğinin en basit göstergesi. Projemizin amacı Türkiye'de 2023 yılında yaşlı nüfusunda ciddi bir artış olacağı düşünülmektedir. Bu boyutta huzurevleri ve yaşlı bakımıyla ilgili gediatri gibi bölümlere ciddi anlamda ihtiyaç duyulacaktır. İçinde yaşadığımız ilçede huzurevlerine bakışın neler olduğunu, huzurevlerine karşı farkındalık yaratabilmek ve huzurevlerinin toplumdan izole olmuş olan yerler olmaması için bilinçlenmeye katkı sağlayabilmek amacıyla bu projeyi geçekleştirdik. Bunu yaparken de bilimsel çalışma yöntem ve teknikleri uygulamalı olarak öğrenmeyi amaçladık. Okulumuzda bize destek olan tüm öğrenci arkadaşlarımıza ve özelliklede proje grubundaki tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.”

Proje öğrencilerinden Melike Köse ise, “Finalde yarışabilmek heyecanların en büyüğü. Orada bulunmaktan çok mutlu olduk. TÜBİTAK hem bilimsel çalışmalara verdiği destek ile hem bizleri ağırlaması ile hem de tüm bölgelerdeki öğrencileri kaynaştırabilmesi ile farkını her zamanki gibi gösterdi. Öncelikli olarak TÜBİTAK'a ve bize destek olan sayın okul müdürümüz sayın İlhan Koca'ya, destek veren öğretmenlerimize ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkürler. Yarışma boyunca bizlere verdiği moral desteği için teşekkürler” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber