29 Mayıs 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- 3. Boğaz Köprüsü'nün temeli atılıyor

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin temel atma törenine katılacak. Programda Bakanlar Egemen Bağış ve Hayati Yazıcı da yer alacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Okmeydanı Spor ve Eğitim Vakfı Spor Tesisleri'nin açılışı ile Fetih Kupası Ödül Töreni'ne katılacak. Programda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da yer alacak.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Fuarı"nı gezecek ve fuar açılışında konuşacak, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek Kılıçdaroğlu, muhtarlarla yemekte bir araya gelecek.

4- Sayıştayın 151. kuruluş yıl dönümü

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kuruluş yıl dönümü törenine katılacak. Kutlamalar kapsamında Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret edecek, 30 hizmet yılını dolduran kurum mensuplarına plaket verilecek.

5- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, OECD Bakanlar Konseyi toplantısına katılacak. (Paris)

6- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Gelir Vergisi Kanun Tasarısı"nı düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

7- TBMM'den

- Tunus Cumhurbaşkanı Moncef Marzouki, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap edecek.

- TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Marzouki onuruna öğle yemeği verecek.

8- BM İnsan Hakları Konseyi, Suriye'de kötüleşen insani durum konusunda Türkiye, ABD ve Katar'ın çağrısı üzerine acil toplantı yapacak.

9 - İstanbul'un fethinin 560. yıl dönümü

- Fatih Sultan Mehmet'in türbesinin ziyaret edileceği etkinlikler kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda fetih programı, Topkapı Sarayı Müzesi'nde "İstanbul'un Fethi ve Sultan 2. Mehmet Han" sergisi, Haliç'te ışık, su, lazer ve havai fişek gösterisi gerçekleştirilecek.

10- Almanya kampını sürdüren A Milli Futbol Takımı, Harsewinkel kentinin Marienfeld kasabasında bulunan Hotel Klosterpforte'de TSİ: 11.30'da yarım saati basına açık antrenman gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber