Dikkat! Bu sahtecilik polisi bile şaşırttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2006 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da tarayıcı yardımıyla kopyasının alındığı gerçek paranın ikiye bölünmesi ve sahte ile gerçek paraların şeffaf bantla birleştirilmesi sonucu gerçekleştirilen sahtecilik, polisi bile şaşırttı.

Serik İlçesi'nde ihbar üzerine, piyasaya sahte para sürdüğü iddiasıyla polis tarafından yakalanan ve iç çamaşırında sahte para ele geçirilen M.A. (35), operasyonu genişleten Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınarak, Antalya'ya getirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tespit edilen sahteciliğin, ilk kez kullanılan yöntemlerden biriyle yapıldığının saptandığı bildirildi.

YÜZDE 50'Sİ KENDİ PARASI

Antalya Polisi'nin geçen yıl Serik İlçesi'nin yanı sıra il merkezinde de özellikle Sanayi ve Yenikapı mahallerinde piyasaya sahte para sürülmesinin artması üzerine başlattıkları soruşturmada, olaya karışan kişinin eşkalinin, bazı işyerlerinin güvenlik kameraları ve verilen ifadeler sonucu belirlendiği açıklandı.

Takipteki kişinin gözaltına alındığı, ancak evinde yapılan aramalarda suçu kanıtlayacak sahte para ya da başka bir delile rastlanmadığını bildiren yetkililer, serbest kaldıktan sonra takibi sürdürülen kişinin kullandığı yöntemin, son operasyonla ortaya çıkarıldığını açıkladılar.

Polis, M.A'nın "şaşkınlık yaratan" yönteminin, kendi gerçek parasının yarısını, ürettiği sahtesiyle birleştirmesi olduğunu tespit etti.

Operasyonda, M.A'nın kullandığı bir yakınına ait otomobilde, iki yüzünde de farklı seri numaraları bulunan 6 adet 100 YTL, 32 adet 50 YTL, 126 adet 20 YTL ve 3 adet 10 YTL ile bir adet renkli fotokopi ve kağıtları, sahte para yapımında kullanılan güç kaynağı, fırça, boya, kesici aletler, şeffaf bantlar ve plastik gereçler ele geçirildiği belirtildi.

ARAÇTA ÜRETİM

Polis yetkilileri, gazetecilere yöntemi anlatırken, M.A'nın kendi gerçek parasını, tam ortasından şeridi kalacak şekilde kestiğini, bunu scanerda taradığını, kopyalayarak çoğalttığını ve gerçekle sahte parçaları şeffaf yapıştırıcıyla birleştirdiğini bildirdiler.

Böylelikle yarısı sahte, yarısı gerçek olarak piyasaya sürülen paraların dışarıdan bakıldığında anlaşılmasının oldukça güçleştiğini kaydeden yetkililer, paralardaki seri numarası ve renk farklılıklarına dikkat edilmesi gerektiğini açıkladılar.

Zanlının otomobile kurduğu düzenekte ise aracın aküsünden sağladığı elektrikle tarayıcılı fotokopi makinesini çalıştırdığı, park ettiği ıssız yerlerde tüm sahte para imalatını bu araç içerisinde yaptığının tespit edildiği de bildirildi.

Operasyonda, üzerinde ve aracında ele geçirilen yaklaşık 3 bin YTL'nin, zanlının kullandığı yöntemle yarısının gerçek, yarısının sahte olduğu ortaya çıktı, zanlı M.A'nın beş ay önce aynı suçla hüküm giydiği cezaevinden tahliye edildiği belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber