Üniversite'de kadrolaşma iddiaları Sayıştay'da

Haber Giriş : 19 Ocak 2006 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NİN HESAPLARI İNCELENECEK

19 Mayıs Üniversitesi'ndeki kadrolaşma iddialarını araştıran Meclis Komisyonu, üniversitenin 2001-2005 yılları arasındaki tüm harcama ve ödemelerinin yeniden incelenip denetlenmesi için Sayıştay Başkanlığı'na başvurdu.

19 Mayıs Üniversitesi'ndeki kadrolaşma iddialarını araştıran Meclis Komisyonu, üniversitenin 2001-2005 yılları arasındaki tüm harcama ve ödemelerinin yeniden incelenip denetlenmesi için Sayıştay Başkanlığı'na başvurdu.
Komisyon öncelikle Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne cihaz alımı için açılan 687 bin euro ile 24 bin dolarlık iki ayrı ihalenin incelenmesini istiyor.

Komisyon ihalelerin yönetmeliğe aykırı yapıldığını, muayene ve kabul heyetlerinin işi kabul etmemesi üzerine heyet üyelerinin değiştirilerek cihaz kabullerinin yapıldığını iddia ediyor.

Başvuruda, kardiyoloji merkezi inşaatı olarak başlanan projenin çocuk hastanesine çevrildiği ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın bundan haberi olmadığı iddiası da yer aldı.

Başvuruda ayrıca inşaatın ihale süreci, ödeme belgeleri ile proje tadilatının yasal olup olmadığı Sayıştay'a soruldu.

Hastane otomasyon sistemi ihalesi de yiane en önemli iddialar arasında yer aldı. Sayıştay'a yapılan başvuruda otomasyon ihalesinin üniversite yönetiminin istediği firma üzerinde kalmaması nedeniyle iptal edilerek ikinci bir ihalenin yapıldığı belirtildi.

İhalelerin yanısıra döner sermayeden yapılan harcamaların, döner sermayeye aktarılması gereken gelirlerle ilgili detayların da incelenmesi isteniyor. Ayrıca mülkiyeti üniversiteye ait binaların kiraya verildiği halde masraflarının karşılandığı iddiası da başvuruda yer aldı.

Sayıştay iddiaları inceleyecek ve varacağı sonuçlar komisyon raporunda yer alacak.

Komisyon Bernay'ı dinledi

19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Ferit Bernay, hükümeti yıpratma kampanyası başlatmakla suçladı.

Bernay, kendisine yöneltilen iddalarla ilgili Sayıştay, Maliye ve Başbakanlık düzeyinde denetimler yapıldığını ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını söyledi. Bernay, bu incelemeyi iktidarın kendilerine karşı gördüğü öğretim üyeleri için sistemli olarak sürdürdüğünü, yıpratma kampanyası başlatıldığını ifade etti.

Komisyondaki bazı üyelerin tarafsızlığı konusunda kaygılandığını vurgulayan Rektör Bernay, "bu kaygılarımı komisyona ilettim" diye konuştu.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber