30 Mayıs 2013'den önemli gündem başlıkları

Cenaze törenine 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Türkmenistan'da

- Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından Merkez Meydanı'nda resmi törenle karşılanacak. Gül'e Ruhiyet Köşkü'nde Türkmenistan Devlet Nişanı takdim edilecek.

- Gül ve Berdimuhmedov, Oğuzhan Sarayı'nda baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapacak. Anlaşmaların imza töreni ve ortak basın açıklamasından sonra Gül, Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesinin yeni yerleşkesinde temel atma törenine katılacak. Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan İktisat ve Kamu Yönetimi Devlet Enstitüsü tarafından kendisine verilecek fahri profesörlük unvanının ardından öğrencilere hitap edecek.

- Gül, olimpiyat köyü inşaat alanında incelemelerde bulunduktan sonra Saparmurat Türkmenbaşı'nın anıt mezarına çelenk koyacak ve Kıpçak Cami'sini gezecek. Anayasa Anıtı'na çelenk konulması ve ağaç dikme töreninde bulunacak Gül, Berdimuhamedov'un onuruna vereceği resmi akşam yemeğine katılacak.

2- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel için Şehriban Hatun Camisi'nde cenaze töreni düzenlenecek.

- Cenaze törenine 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.

3- Suriye'deki iç savaş takip ediliyor.

4- Anadolu Ajansı, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki yapılanması kapsamında Gazze Bürosunu hizmete açıyor.

- Gazze Bürosunun açılışı, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk ve Filistin Hükümeti yetkilileri ile medya temsilcilerinin katılacağı törenle gerçekleştirilecek.

5- AA Finans, mayıs ayı enflasyon beklenti anketini açıklayacak.

6- Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayı tüketici güven endeksini açıklayacak.

7- Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Pınar Karşıyaka ile Galatasaray Medical Park, Karşıyaka Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

8- Beşiktaş Kulübü'nün 16 Haziran'da yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olan Serdal Adalı, Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber