Liseye esrar, koleje kokain

Haber Giriş : 20 Ocak 2006 06:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un Beykoz İlçesi'ndeki okulları hedef alan uyuşturucu satıcıları, kimi çocukları ve gençleri tuzağına düşürdü. Çocuklarının uyuşturucuya bulaştığını fark eden aileler, jandarmaya haber verdi. Sivil ekipler, önce okulun çevresinde araştırma başlattı. İki ay süren çalışma sonunda şebekenin bir kolej, bir lise, birçok amaçlı lise ile bir ilköğretim okulunun çevresinde üslendiği belirlendi. Şebekenin 26 yaşındaki Elif Ş.'yi kullanarak öğrencileri kokain, esrar ve hap batağına çektikleri ortaya çıkarıldı.

ŞEKERLEME GÖRÜNÜMÜNDE

Gerekli bilgileri toplayan jandarma, daha sonra operasyonun düğmesine bastı. İlk olarak Elif Ş., Erkan Ç. ve Sabri Ö. gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren jandarma, uyuşturucuları Murat C. ile Cafer A.'nın temin ettiklerini saptadı. Bunun üzerine bu iki kişi de yakalandı. Zanlılarla birlikte bir kilo esrar, 200 Ecstasy hap ile 50 gram kokain ele geçirildi. Şebekenin, özellikle küçük çocukları cezbetmek için uyuşturucuyu albenili, şekerlemeyi andıran renkli ambalajlara sardıkları anlaşıldı. Şebekenin ilköğretim ve lise öğrencilerine esrar, paralı ailelerin çocuklarının okuduğu kolejin öğrencilerine ise daha pahalı olan kokain sattıkları ortaya çıkarıldı. Adliyeye sevk edilen sanıklardan Elif Ş. serbest bırakılırken, diğer dört kişi tutuklandı.

Uyuşturucu çetesini uyanık aileler ihbar etti

ŞEBEKENİN ortaya çıkarılmasını sağlayanlardan Mithat Y., 14 yaşındaki oğlunun davranışlarında değişiklik fark ettiğini, bunun üzerine kendisiyle konuştuğunu söyledi. Bu konuşma sırasında oğlunun uyuşturucuya başladığını itiraf ettiğini belirten Mithat Y., şöyle dedi:

?Sekizinci sınıfa giden oğlum E. okul çevresinde yabancı insanların kendilerine bir şeyler vermeye çalıştığını söyleyince olayı anladım. Benimle birlikte başka veliler de harekete geçince tacirler ortaya çıktı. Tüm veliler çok dikkatli olmalı, çocuklarıyla konuşmalı. Uyuşturucu satanlar artık ilköğretim okullarına kadar indi.?

İki çocuğu da aynı okulda okuyan Cem B. ise uyuşturucu satıcılarının artık çocukları hedef aldığının bilinmesini istedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber