Prof. Bernay'dan AKP'li Demir'e tazminat davası

Haber Giriş : 20 Ocak 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Ferit Bernay, AKP Samsun Milletvekili Demir hakkında tazminat davası açtı

19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, üniversitedeki kadrolaşma ve yolsuzluk iddialarını araştıran TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir hakkında, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 10 bin YTL'lik tazminat davası açtı.
Üniversitedeki kadrolaşma iddialarını araştırmak için kurulan komisyonda bir ilk yaşandı. "Sözde bilim adamı", "yarım doktor" sözleri ve "intihal suçlaması" nedeniyle Demir hakkında bir ay önce açılan 10 bin YTL'lik davayı doğrulayan Bernay, "Kendisi kamuoyu önünde şahsıma yönelik hakaret içeren basın açıklamaları yapmıştı. Hele intihal imasını kabul dahi edemem. Eski Rektör Prof. Osman Çakır döneminde konu aydınlığa kavuşturulmuş, intihal olmadığı kanıtlanmıştır. Hâlâ bunu iddia ediyorlar. Bu nedenle kendisiyle adalet önünde hesaplaşmak istedim" diye konuştu.

'Çocuk değilim, rektörüm'
Komisyonun salı günü yaptığı toplantıda dinlenen Bernay'la Demir arasında, bağırma noktasına varan tartışma yaşandığı da ortaya çıktı. Seslerin koridorlara kadar ulaştığı tartışmada, Demir, sorusuna yanıt veren Bernay'ın sözünü kesti. "Tamam, daha fazla konuşmayın. Bu kadar yeter; keselim, keselim" diyen Demir'in tavrına tepki gösteren Bernay, "Karşınızda ilkokul çocuğu yok. Çocuk da değilim. Güzide bir üniversitenin rektörüyüm. Cevabımı nasıl vereceğimi, nerede konuşmamı keseceğimi ben bilirim. Bırakın ben takdir edeyim" karşılığını verdi. Tansiyon bir anda yükselirken, Demir ise "Söylediğimde durmanız gerekiyor" diye konuştu.

Dedesinin fotoğrafı
Bernay, Demir'e "Siz basına 'Rektörün akrabaları var demedik, başka akraba isimler alınmış, onu kastettik. Zaten rektörün Türkiye'deki akrabaları bir elin parmaklarını geçmez' demişsiniz. Ben bundan bir şey anlamadım. Benim akraba kökenimin dışarıda olduğu iması mı var? Niye böyle söylediniz" diye sordu.
Demir'in "Bu sözleri söylemedim" açıklaması üzerine gazete kupürlerini getirten Bernay, "Bakın gazetelerde var. Dedelerim Türkiye'de yaşamıştır. İşte dedemin kalpaklı fotoğrafı. Kurtuluş Savaşı'nda İzmir'e giren ilk subaylardandır. Sonsuza kadar bu ülkeye bağlıyız" dedi. Demir ise, "Ben onu kastetmemiştim" ifadesini kullandı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber