'Yanlış iğne sakat bıraktı' iddiası!

Şırnak'ın İdil İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne baş ağrısı şikayetiyle giden 61 yaşındaki Mehmet Ballıca'ya yapılan iğnenin Balcı'yı sakat bıraktığı iddia edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 12:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Yanlış iğne sakat bıraktı' iddiası!

Şırnak'ın İdil İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne baş ağrısı şikayetiyle giden 61 yaşındaki Mehmet Ballıca, serviste görevli sağlık memurunun kendisine yaptığı iğneden sonra, sağ bacağının diz altından parmaklarına kadar olan bölgeyi hissetmediği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İdil İlçesi'ne bağlı Sırtköy Beldesi'nde çiftçilik ve hayvancılık yapan Mehmet Ballıca, 16 Şubat günü baş ağrısı nedeniyle İdil Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurduğunu belirterek şunları anlattı:

"Cumartesi günü olduğu için acil servise gittim. Doktora başımın ağırdığını söyledim. Doktor da, 'tamam sana bir ağrı kesici iğne yapsınlar' dedi. Ben de kabul ettim. Sağlık memuru iğne yaptığı sırada büyük bir acı hissettim. Daha önce bu kadar acı çekmemiştim. Bir şeylerin ters gittiğini anladım. Sağlık memuruna, 'bana yanlış yerden iğne yaptın' dedim. Sağlık memuru yüzüme bile bakmadan çekti gitti. Ardından ayağa kalkmaya çalıştım fakat kalkamadım. Ayaklarımı kıpırdatamıyordum. Uzun bir süre sedye üzerinde acılar içinde kaldım."

1 AYDAN FAZLA HASTANELERDE YATMIŞ

İdil Devlet Hastanesi nöbetçi doktoruna giderek durumu anlattığını ifade eden Ballıca şöyle devam etti:

"Devlet Hastanesi nöbetçi doktoru bir şeyimin olmadığın söyledi. Ancak ben ayakta duramıyor, ayaklarımı hissetmiyordum. Ben de bu durum üzerine Cizre Devlet Hastanesi'ne gittim. Burada yaklaşık 15 gün nöroloji servisinde tedavi gördüm. Ancak bir iyileşme olmadı. Bunun üzerine Batman Bölge Hastanesi'nde bir süre tedavi gördükten sonra Adana Balcalı Hastanesi'nde 16 gün tedavi altında tutuldum. Ayağımdaki 2 damarın çalışmadığını ve ayaklarımda kısmi felcin olduğunu söyleyen doktorlar, tedavi için yapacak bir şeyin olmadığını söyledi. 3 ay sonra tekrar hastaneye gideceğim. 6 ay ile 1 yıl arasında bir iyileşmenin olabilme ihtimalinin olduğunu söylendiler."

'BAŞIM AĞRIYORDU, ŞİMDİ AYAKTA DURAMIYORUM'

Tedavi olmak için birçok hastaneye gitmek zorunda kaldığını anlatan Ballıca, İdil Cumhuriyet Savcılığı'na iğneyi yapan sağlık çalışanı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek şöyle dedi:

"Başından savmak için acele ile iğne yaptılar. İnsanların canlarını hiçe sayarak umursamaz tavırlar ile tedavi ediyorlar. Bana iğne yaparak, benim felç olmama neden olan kişi, yaptığının yanlış olduğunu kabul etmeyerek çekip gitti. Birçok hastaneden raporlar aldım. Tüm raporlarda yanlış yapılan iğne sonucu ayaklarımdaki iki damarın zedelendiği belirtiliyor. Sadece başım ağrıyordu. Şimdi ayakta duramıyorum."

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Barış, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını ifade ederek, açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber