Kamuda tavuk 'out' balık 'in'

Haber Giriş : 20 Ocak 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KuŞ gribi, tavuk satışları gibi kamu kuruluşlarının yemekhanelerini de etkiledi. Önceki dönemlerde kamu çalışanları yemeklerde sık sık tavukla karşılaşırken, memurların tavuk yememesi ve krizin büyümesi üzerine devlet dairelerinin mönüleri değiştirildi. Şimdilerde, kamu kuruluşlarının yemekhanelerinde sık sık balık çıkıyor.

İlk olarak Manyas'ta görülen kuş gribi, kısa süreliğine de olsa mönülerden tavuk yemeklerinin çıkmasına yol açmış, ancak kriz kısa sürmüştü. Oysa bu kez kuş gribinin insan ölümlerine neden olması, tavuk yemeklerinin bir kez daha ?out? olmasına yol açtı.

BALIĞIN SALTANATI

İlginin balığa yönelmesi fiyatları artırmasına karşın balık, kamu kurumları mönüsünün vazgeçilmezleri arasına girdi. Mönülerde balığın yer aldığı gün sayısı, üçe çıktı. Örneğin, Hazine Müsteşarlığı'nda son üç gündür balık çıkıyor. Mönüde özellikle uskumru ve alabalık gibi balık türlerine ağırlık veriliyor.

İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı gibi diğer bakanlıklarda da son bir haftadır hiç tavuk yemeği yer almadı. Mönülerin en gözde yemekleri ise sebze ve kırmızı etin yer aldığı yemekler oldu. Dışişleri Bakanlığı yemekhanesinde de kuş gribinin ortaya çıktığı ilk günden beri tavuk yemekleri yenmiyor. Başbakanlıkta da fiilen talep olmadığı için yemekhane mönüsünden tavuk çıkarıldı.

POLİS TAVUK YEMİYOR

Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı gibi askeri kurumlarda da tavuk yemekleri mönülerdeki yerini kaybetti. Yılbaşından beri sadece bir kez sunulan tavuk yemeği, bir daha sofraya gelmedi. Onun yerine kırmızı et ve sebze yemeklerine ağırlık verildi.

Kemal Abi'nin mönüsü değişti

Yemeklerİnİ özel bir şirketten alan Maliye Bakanlığı'nda, yılbaşından beri bir kez tavuk yemeği çıktı. Bu yemek fried chicken olurken, pek çok bakanlık çalışanının yemekleri yememesi üzerine, mönüde değişiklik yapıldı. Bakanlığın bir aylık yemek listesine göre, ocak ayı sonuna kadar bir kez daha tavuk yemeği çıkması gerekiyordu. Ancak, tavuk yemeklerinin tüketilmemesi üzerine aylık mönüde değişikliğe gidilecek. Bu arada, bakanlık yemek listesinde, kırmızı et, sebze ve balık yemekleri çıkan gün sayısında artış yaşandı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber