Festivalde 1,5 ton ciğer ikram edilecek

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Bando ve Ciğer Festivali hazırlıkları tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Festivalde 1,5 ton ciğer ikram edilecek

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, toplam 4 ülkenin bandosunun etkinlikler kapsamında Edirne'ye geleceğini belirterek festivalin son gününde de en az 1,5 ton ciğer dağıtılacağını ifade etti.

Başkan Sedefçi 3'üncü Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'ne katılan bandoların şehrin farklı semtlerinde konserler vereceğini dile getirerek, "Karaağaç, Yıldırım ve kooperatif evlerinde, şehrin değişik yerlerinde etkinlikler olacak. Bu festivalimizle beraber, ciğer festivalini Pazar günü saat 13:00'da esnaflarımızın da katılımıyla Saraçlar Caddesi'nde şehrimize gelen yerli yabancı turistlere bu ciğerleri ikram etme şansına kavuşacağız.

"AMAÇ, EDİRNE'NİN TANITIMINI VE REKLAMINI YAPMAK"

Buradaki amacımız Edirne'nin reklamını ve tanıtımını yapmak. Ciğer de bu festivalde bir vesile, tanınan yenilen bir Edirne yemeği olduğunu biliyoruz. Biz buna sahip çıkmakla da uluslar arası boyutta Edirne'nin ciğerini bir festivalle kutlayarak, tanıtımını yapmaya çalışıyoruz.

Önceki gün bir fuara katıldık Edirne Belediyesi olarak, belediyeler fuarında akşam ulusal basında yer aldık. Bunlardan bir tanesi de Edirne Belediyesi'ydi, diğer belediyeler bizim gibi öne çıkamadılar. O da bizim gayretlerimizle oldu, programda yokken 2 tane güreşçiyi davul zurna eşliğinde küçük bir gösteri yaptık. Aynı zamanda fuara katılan Parti Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kıspet hediye ettik. Bu yapılan fuarla da Edirne'nin iyi tanıtımını yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber