Emekli hekimlerden maaş tepkisi

İZMİR Tabip Odası Emekli Hekimler Komisyonu Başkanı Birsen Avcıoğlu, 30 yıl hizmet eden hekimlerin 1500- 1700 lira arasında emekli maaşı aldıklarını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli hekimlerden maaş tepkisi

Avcıoğlu, "Artık bıçak kemiğe dayandı, kimseye muhtaç olmayacağımız bir emeklilik istiyoruz" dedi.

İzmir Tabip Odası Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Emekli Hekimler Komisyonu üyesi hekimler, sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi. Komisyon Başkanı Birsen Avcıoğlu, hekimlerle aynı sürede çalışıp emekli olan hakim ve savcıların 4 bin- 5 bin TL, subayların 3 bin- 6 bin TL, astsubayların 2 bin- 2 bin 500 TL arasında emekli maaşı aldıklarını hatırlatarak, "30 yıl hizmet edip en yüksek seviyeden emekli olan hekimler ise 1500- 1700 TL arasında maaş alabilmektedir. Hangi kıstaslarla bu durum yaratılmaktadır" dedi.

Hekimlerin gece gündüz çalışıp birçok badire atlattıktan sonra emekliliği hak ettiğini vurgulayan Avcıoğlu, şunları söyledi:

"Tıp okumayı düşünen pek çok gencimiz, emekli hekimlerin halini gördükten sonra vazgeçer oldular. Bizler hekimliğin saygınlığına gölge düşmesin diye şimdilik bu duruma katlanıyoruz. Ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Kimseye muhtaç olmayacağımız bir emeklilik istiyoruz."

Birsen Abcıoğlu, Antalya Milletvekili Opr. Dr. Arif Bulut'un bu konuda TBMM'ye bir kanun teklifi sunduğunu da anımsattı. Avcıoğlu, "Tüm hekim milletvekillerimiz ve hekim bakanımızdan destek bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber