Yarım asırlık terzinin hayatı

Eskişehir'de 47 yıldır terzilik yapan ve son yıllarda çırak bulmakta sıkıntı yaşadıklarını söyleyen 63 yaşındaki Mustafa Özbek, mesleğinin devam etmesi için yetiştirme yurdundan çocuk alarak terzi olarak yetiştirmek istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yarım asırlık terzinin hayatı

Eskişehir'de 47 yıldır terzilik yapan ve son yıllarda çırak bulmakta sıkıntı yaşadıklarını söyleyen 63 yaşındaki Mustafa Özbek, mesleğinin devam etmesi için yetiştirme yurdundan çocuk alarak terzi olarak yetiştirmek istiyor.

Mesleğinin son 23 yılını, Esnaf Sarayı'ndaki dükkanında çalışarak geçiren Mustafa Özbek, hevesle başladığı terzilikte, son zamanlarda çırak ve kalfa bulamamaktan yakındı. Kendisinin de 4'ü kız 4'ü erkek 8 çocuk babası olduğunu, ama çocuklarının hiç birinin baba mesleğini tercih etmediğini anlatan Özbek, yetiştirme yurtlarından alacağı çocuklarla terzilik mesleğini devam ettirmek ve bu çocukların bir iş sahibi olmalarına yardımcı olmak istediğini belirten Özbek, "Terziler Derneğine üye olduğu zamanlardan bu yana yuvada, yurtta kalan çocuklardan alıp yetiştirmeyi düşündüm. Yanlarımızda yetişip hiç olmazsa makineci ve terzi olsunlar istedim. O zamanlar rağbet görmedi ama hala bunu düşünüyorum. En büyük isteğim bu. Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürlüğü destek olur bana yardımcı olursa çırak yetiştirmek istiyorum. En azından hem bizim mesleğimiz ölmez, hem de onlar birer meslek sahibi olurlar" diye konuştu.

Mesleğini halen aynı hevesle sürdüren Mustafa Özbek, son 10 yıla kadar rahatlıkla çırak bulduklarını fakat hazır giyimin çoğalmasıyla elemanlarının tekstil sektörüne kaydıklarını söyledi. Özbek, "Eskiden terzilik çok güzeldi. Sanata heves çoktu. Fakat günümüzde bu durum söz konusu bile değil. Sadece üst düzey terziler iş yapabiliyor. Daha önce Konya ve İstanbul'da da bu işi yaptım, ama terzilik artık son yıllarını yaşıyor. Okulu da olmadığı için iş bitmiş durumda" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber