Engelleri aştılar İstanbul'a ulaştılar

Çankaya Belediyesinin engelli bireylere yönelik Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi kursiyerleri İstanbul'da denizle buluştular

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelleri aştılar İstanbul'a ulaştılar

Çankaya Belediyesinin engelli bireylere yönelik Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi kursiyerleri İstanbul'da denizle buluştular.

Çankaya Belediyesinin Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi (ÇAÇOY) kursiyerleri hayatlarında ilk kez İstanbul'a geldiler, denizin tadını çıkardılar. Sosyal Demokrat Belediyeler tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kentine Güvenen Kentler Buluşması'nda Çankaya Belediyesi'nin engelli bireylere yönelik projesini sergileyen kursiyerler fuar sonrası İstanbul'u gezme fırsatı buldular. Denizi görmenin sevincini yaşayan kursiyerler, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a Bakırköy sahilinden selam gönderip, teşekkür ettiler.

Hayatlarında ilk kez Ankara dışına çıkan kursiyerlerden ortopedik engelli 40 yaşındaki Aynur Akeren Bakırköy sahilinde duygularını şöyle dile getirdi:

"20 yıl boyunca evimden dışarı çıkamadım, şimdi İstanbul'dayım. Gerçekten çok mutluyum, evimden dışarı çıkamazken buralara gelebilmek, denizi görmek benim için hayaldi, şimdi gerçek oldu. Çankaya Belediyesinin Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi beni yeniden hayata bağladı. Hayatta kendi başıma bir şeyler yapabileceğimin özgüvenini edindim. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve bizi bu projeye dahil eden herkese minnettarım, bana hayatımı yeniden verdiler desem hiç abartılı olmaz."

ÇAÇOY kursiyerlerinden 22 yaşındaki Murat Yılmaz da, "Daha önce sokaklarda kağıt toplayıcılığı yapıyordum, şimdi oyuncak yapıyorum. Benim küçükken hiç böyle oyuncaklarım olmadı ama şimdi kendim yapıyorum" dedi.

İstanbul'dan ve denizden çok etkilendiğini söyleyen Yılmaz, "Denizin bu kadar büyük olabileceğini düşünmemiştim çok güzel ve korkutucu. Ben şimdiden Ankara'yı özledim, Ankara'nın gözünü seveyim" dedi.

Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesinin bir diğer kursiyerlerinden olan 20 yaşındaki Galip Can Gülcemal de Bakırköy sahilinde İstanbul'un tadını çıkardı. Hayatında ilk kez İstanbul'a gelen Galip, kendisini en çok Boğaz Köprüsünün etkilediğini söyledi. - Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber