Leylek şenliği büyüledi

Bursa'nın Eskikaraağaç Köyü'nde bu yıl düzenlenen Leylek Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.ilan edilen Eskikaraağaç, 9.Leylek Şenliği'ne ev sahipliği yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2013 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Leylek şenliği büyüledi

Bursa'nın Eskikaraağaç Köyü'nde bu yıl düzenlenen Leylek Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

2011 yılında "Avrupa Leylek Köyü"

ilan edilen Eskikaraağaç, 9. Leylek Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Eskikarağaç'ta güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen ziyaretçiler, köylülerle iç içe, elektrik telleri ve bacalarda yaşayan leylekleri gözlemlemenin yanı sıra açılan stantlarda alışveriş yaparak bölgenin yöresel lezzetlerini tatma fırsatı buldu. Uluabat Gölü'nü tanıtarak bölgedeki ekolojik yapı ve çevre sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen şenlik bu yıl, İstanbul'da başlayan toplumsal olaylar nedeni ile fener alayı ve halk konserlerinin iptal edilmesiyle geçmiş yıllara oranla sade geçti. Ancak Eskikaraağaç köyü yine de doğaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Etkinlik, Leylek Dostu Köyler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. İsmet Arıcı, Proje Sorumlusu Franziska Arıcı ve Bursa Doğader Yöneticisi Mehmet Kartal'ın da yeraldığı

'Türkiye Leylek Korumacıları Buluşması" isimli çalıştay ile başladı. Gün boyu süren oturumlarda Uluabat

Gölü ve çevresini tehdit eden problemlere dikkat çekildi.

Şeniliğin ikinci gününde gerçekleştirilen açılış töreninde, 9. Eskikaraağaç Leylek Şenliği Düzenleme Komitesi adına konuşan Prof. Dr. İsmet Arıcı "Uluabat Gölü ve varlıkları ile leyleklerin korunması çalıştayları şenliklerimizin ayrılmaz bir parçası durumuna gelmiştir. Bu sayede Uluabat gölünü tehdit eden gelişmeleri tartışma ve doğaya olan görevlerimizi yerine getirme fırsatını elde edebiliyoruz. Şenliğin düzenlenmesine büyük katkı sağlayan Nilüfer Belediyesi'ne teşekkür ediyorum"dedi.

Bölgenin, sahip olduğu değerlerle, bir şenlik organizasyonundan çok daha fazlasını hak ettiğini belirten Bozbey, "Köyün daha fazla ziyaretçi çekebilmesi için tanıtım atağına ve yatırıma ihtiyacı var. Yeni bir düzenleme ile Eskikarağaç'ın Nilüfer sınırlarına dahil edilmesi sağlanırsa biz ekolojik dengeleri gözeterek insanlarımızın burada çok daha nitelikli vakit geçireceği düzenlemeler, hatta belki burada konaklayabileceği tesisler yapabilir, yaptırılmasına zemin hazırlayabiliriz" dedi.

Bozbey ayrıca, bakanlığın da desteği ile yaptırılacak Uluabat

Gölü'nün çevresindeki 17 köyden geçen bisiklet parkurunun bölgeye büyük değer katacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber