Genelkurmaydan görevdeki Korgenerale soruşturma izni

Haber Giriş : 21 Ocak 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, emekli Oramiral Erdil'den sonra ilk kez, görevdeki bir paşa; 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı hakkında soruşturma izni verdi.

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil ile ilgili soruşturma izni verdikten sonra ilk kez, görevi başındaki bir generale soruşturma izni verdiği ortaya çıktı. Orgerenal Özkök, önümüzdeki dönemlerde orgeneral rütbesine terfi etmesi beklenen 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Ethem Erdağı hakkındaki iddialar araştırılmasına onay verdi. Özkök'ün, soruşturma izni verdiği paşa sayısı da 4'e çıkmış oldu.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde devam eden soruşturma ile ilgili olarak dava açılıp açılmayacağının henüz belli olmadığını belirten yetkililer, Korgeneral Erdağı hakkında ?Görevi kötüye kullanma' suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma izni alındığını belirttiler. Korgeneral Erdağı'nın Elazığ'da 8. Kolordu Komutanı olarak görev yaptığı sırada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait üç binanın yapım ihalesinin tek bir ihale olarak gösterilmesinin soruşturma açılmasına neden olduğu öğrenildi.

Afganistan'daki Güvenlik ve Yardım Kuvveti (ISAF) komuta görevini geçtiğimiz aylarda devrederek Türkiye'ye dönen Erdağı, halen İstanbul 3. Kolordu Komutanı olarak görevine devam ediyor. Soruşturmayı Genelkurmay Askeri Mahkemesi Savcısı Albay Saim Öztürk yapıyor. Albay Öztürk, Erdağı hakkında dava açılmasına yetecek delil bulursa iddianame hazırlayıp, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ne sunacak. İlhami Erdil hakkındaki davayı da Albay Saim Öztürk açmıştı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber