Anne dayağından koruyucu aile şefkatine

Samsun'da 4 aylıkken annesinden şiddet görmesi sonucu kolu kırılarak hastanelik olan ve daha sonra devlet korumasına alınan 3 yaşındaki Bilal, koruyucu aile olan Yusuf ve Zekiye İnan çiftinin yanında aile sevgisini tattı. 4 aydır yeni ailesiyle kalan küçük Bilal'in yüzü artık gülüyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Haziran 2013 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anne dayağından koruyucu aile şefkatine

Samsun'da 4 aylıkken annesinden şiddet görmesi sonucu kolu kırılarak hastanelik olan daha sonra devlet korumasına alınarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'na yerleştirilen Bilal geçen Şubat ayında koruyucu aile olan 43 yaşındaki Zekiye ve 56 yaşındaki Yusuf İnan çiftine verildi. Çocukları olmadığı için koruyucu aile olmaya karar veren 6 yıllık evli İnan çiftinin yanında kalmayan başlayan Bilal şimdi aile sevgisi ve şevkatini yaşıyor.

Eşinin ve kendisinin çocukları çok sevdiğini söyleyen Zekiye İnan, "Koruyucu aile olmaya karar verip başvurduk. Annesi tarafından şiddete maruz kaldığı söylendi. Acı çeken yüreği acı dolu bir çocuktu. İlk bir ay birbirimize alışma dönemi oldu. Şimdi çocuğumuzun yüzü gülüyor. Kendine özgüveni geldi. İstiyorum ki yüzü hep gülsün. Çocukluğunu güzel geçirsin istiyoruz. Bilal büyüdüğü zaman inşallah bebekken yaşadığı acıları unutur ve mutlu olur. Biz devlet korumasında olan bütün çocukların aile sevgisiyle yetişmesini istiyoruz. Onun için ister çocuğu olsun ister olmasın ailelerin devlet korumasında olan çocuklara sahip çıkmalarını istiyorum" dedi.

Memur emeklisi Yusuf İnan da Bilal'i öz evladı gibi görüp sevdiğini söyleyerek, "İlk zamanlarda birbirimize alışmamız zaman aldı. Ama daha sonra alıştık. Diğer anne babalardan daha fazla ilgi gösteriyoruz. Koruyoruz. Bu çocuk hem Allah'ın, hem de devletin emaneti. Evlat sevgisini bu şekilde tattığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

Samsun'da devlet korumasında olan 73 çocuğun 66 koruyucu aile yanında kaldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber