Üniversitede başörtüsü kulübesi

Haber Giriş : 23 Ocak 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde iki haftadır ilginç bir uygulama var. Başörtülü öğrenciler, kampüs girişindeki kulübede başlarını açarak okula giriyor. Kimi öğrenciler çıkardıkları başörtüsü yerine peruk kullanıyor, kimi ise başları açık derslere giriyor.

İktisat fakültesinde okuyan başörtülü bir öğrenci uygulamadan memnun olmadığını belirterek, "Her sabah okulun girişindeki beyaz kulübede başımızı açıyoruz. İsteyen eşarbı yanına alıyor, isteyen kulubede bırakıyor, okul çıkışında geri alıp takıyor. Eğitim almak için başımı açmak zorunda kalmaktan memnun değilim, ama yapacağım bir şey yok. Okumalıyım" dedi.

Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney, uygulamanın gerekçesini şöyle anlattı: "Daha önce öğrenciler girişteki Atatürk'ün vecizesinin ve Türk bayrağının altında başörtülerini çıkarıyordu. Caddede yığılma oluyordu. Çevreden, Atatürk'ün sözünün altında bu manzaranın hoş olmadığı, görüntü kirliliği olduğu yönünde şikâyetler aldık. Bu uygulamadan herkes memnun."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber