Vali'den rektörlere tatil tavsiyesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, üniversiteler için "Karar yetkisi rektörlüklere aittir. Yarın akşamdan sonra okullar kapanabilir, biz rektörlüklere tavsiye edebiliriz. " dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, hafta başından itibaren İstanbul'da etkili olacak Sibirya soğukları hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Olumsuz hava şartları hakkında Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Valiliğin gerekli tüm hazırlıkları yaptığını belirten Vali Güler, "Bugün akşam başlayıp perşembe gününe kadar sürecek olan olumsuz hava koşullarıyla ilgili olarak tüm kuruluşların her türlü hazırlığı yapmış olduğunu bildirmek istiyorum. 2 yıl önce de aynı soğuklarda yaşanan sıkıntılar bu sene yaşanmayacak. Çalışmalarımızı hızlandırdık" dedi.

Güler, "Rüzgar yarından itibaren poyraz ve fırtına şekilde olacak. Saatteki hızı 80-90 kilometre olan rüzgar, salı ve çarşamba günleri azalacak. Yarın sabah 1 derece olan sıcaklık, akşam üstü eksi 4 dereceye kadar düşecek. Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını ve toplu taşım araçlarını kullanmalarını istiyoruz. Trafiğe zorunlu olarak çıkan araç şoförlerinin ise yanlarında zincir ve takoz gibi aletleri bulundurmalarını öneriyoruz" diye konuştu.

Görevlilerin TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda gerekli kontrolleri yapacaklarını belirten Vali Güler, sözlerine şöyle devam etti:

"Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan özürlü vatandaşlarımızı 3 gün boyunca izinli sayıyoruz. Toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini özellikle belirtiyorum. Emniyet şeridinin açık tutulması büyük bir zorunluluktur. Kamu kuruluşlarının akşam saatlerindeki servislerini sırayla çıkarıp, trafikte olumsuzlukları engellemek istiyoruz. Soba zehirlenmelerine karşı, bacalar kontrol edilmeli. Ekiplerimiz tuzlanma konusunda da gerekli çalışmaları yapacaklar. Yolda kalacak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli tedbirler alınmıştır. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz 21 noktada, Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz ise 30 ayrı noktada güçlendirilmiş ekipleriyle her türlü önlemi alacaklardır."

Basın mensuplarının, üniversitelerin tatil olup olmayacağı konusundaki sorularına Vali Güler, "Karar yetkisi rektörlüklere aittir. Yarın akşamdan sonra okullar kapanabilir, biz rektörlüklere tavsiye edebiliriz. Ekiplerimiz tam kapasiteli olarak bu görevleri yapacaklar" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber