Dışişleri'nde Brezilyalı gelin modası...

Haber Giriş : 23 Ocak 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün geçen hafta Brezilya'ya yaptığı resmi ziyaretin en ilginç yönü, beraberindeki heyette bulunan iki Türk diplomatın Brezilya'da resmen damat statüsünde olduklarının ortaya çıkmasıydı.

Üstelik, Gül'e eşlik eden Dışişleri Amerika Kıtası ile İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Esenli'nin kayınpederi Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim'den başkası değildi.

Yetmedi; Türkiye'nin Brezilya Büyükelçisi Ahmet Gürkan da eski Eğitim ve Kültür Bakanı Viladimir Murtinho'nun kızı İzabel ile evli.
Büyükelçi Gürkan'ın hayatta bulunmayan kayınpederi Murtinho, Brezilya'nın başkentinin Rio de Janerio'dan Brasilia'ya taşınmasının fikir babası olarak tanınıyor.

'Sizinle akrabayız'
Amorim resmi müzakerede karşısına çıkan damadı Esenli'yi görünce sevgisini damadına sarılarak gösterdi. Gül'ün Amorim'e heyetini tanıtırken, Esenli için, "Bu arkadaş zaten sizin ailenizden" demesi de görüşmelere katılanları güldürdü. Amorim, kızı Anita, damadı ve torunlarının fotoğraflarının sürekli çalışma masasında durduğunu söylemeyi de ihmal etmedi.

Gül'ün, Brezilya Cumhurbaşkanı Lula Da Silva ile görüşmesinde de yine "damatlar" gündemdeydi. Gül, iki Türk diplomatının durumunu anlattı ve "Artık sizinle akrabayız" dedi. Damatların yüksek popülaritesi karşısında bakan olarak durumu kabullenmekten başka çaresi kalmamıştı Gül'ün...

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber