Belediyeye tepki gösteren gazetecinin aracına zabıta ekipleri ceza kestirdi

Şırnak'ın Cizre Belediyesi'nin gündüz vakti cadde yıkamasına tepki gösteren gazetecinin park halindeki aracına zabıta ekipleri tarafından ceza kestirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyeye tepki gösteren gazetecinin aracına zabıta ekipleri ceza kestirdi

Cizre Belediyesi ekiplerinin Belediye Caddesi'nde yapacağı temizlik çalışmalarının vatandaşları rahatsız ettiği ve trafiği aksattığı gerekçesiyle belediyeye tepki gösterip aracını kaldırmayan gazetecinin park halindeki aracı Cizre Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından bölgeye çağırılan trafik polisleri tarafından ceza kesildi. Cizre Belediyesi temizlik birimi 5 Haziran 2013 tarihinde Belediye Caddesi'nde yapacağı temizlik çalışmaları kapsamında caddenin yıkanacağını ve cadde üzerinde park halindeki araçların kaldırılmasını istedi. Ancak cadde üzerinde iş yeri bulunan ve aracı da park halinde olan A.Y. isimli gazeteci, belediyenin gündüz vakti yapacağı temizlik çalışmalarına tepki göstererek aracını kaldırmadı. Belediye zabıta ekipleri temizlik çalışmaları öncesinde bölgeye çağırdıkları trafik polisi ile ceza kestirdi.

İdil Caddesi'ndeki olayları takip ettikten sonra kendisine ait gazete bürosuna dönen A.Y.'ye büro çalışanları ve esnaf zabıtanın park halindeki aracına ceza kestirdiğini söyledi. Belediye zabıta ekiplerinin ceza kestirmesine bir anlam veremediğini belirten gazeteci A.Y. olaya tepki gösterdi. A.Y., "Cizre Belediyesi yanlış zamanda yanlış iş yapıyor. Gündüz vakti cadde yıkandığını ben ilk defa görüyorum. Belediyecilik, hizmet, temizlik bu şekilde yapılmaz" dedi.

Temizliğin gece geç saatte ya da sabaha karşı yapılması gerektiğini belirten A.Y. belediye temizlik ekiplerinin gündüz vakti, vatandaşların evlerinden dışarıya, alıverişe çıktıkları saatte caddeleri yıkamaya başladığını söyledi. A.Y. "Durum böyle olunca hem vatandaşlar hem de esnaf tepki gösterirken trafik akışının da kilitlenmesine neden oluyor. Ben de bir vatandaş olarak, bir Cizreli olarak Cizre Belediyesi'nin zamansız çalışmalarını protesto etmek amacı ile aracımı caddeden kaldırmadım ve aracımı kaldırmayacağımı da belediye çalışanına söyledim. Akabinde İdil Caddesi'nde düzenlenen “Tecavüz ve Uyuşturucu Kullanımına Hayır” yürüyüşü ve basın açıklamasının haberini takip için bürodan çıktım. Ancak büroya döndüğümde çalışma arkadaşlarım ve esnaf, park halindeki aracıma zabıtaların polisi çağırıp ceza kestirdiğini söyledi" şeklinde konuştu.

Zabıtanın park halinde ve parkın serbest olduğu tarafta bulunan araca ceza kestirmesine bir anlam veremediğini ifade eden A.Y. belediye yetkililerini bu konuda görevlerini yapmaya davet ettiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber