Niğde'de Rumlar 90 yıl sonra ayin yaptı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, geleneksel Bahar Ayinleri kapsamında Niğde'deki Azize Makrina Kilisesi'nde pazar ayini de yönetti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Niğde'de Rumlar 90 yıl sonra ayin yaptı

YUNAN VE TÜRK HALKLARI KAYNAŞIYOR'

Fener Rum Patriği Bartholomeos, geleneksel Bahar Ayinleri kapsamında Niğde'deki Azize Makrina Kilisesi'nde pazar ayini de yönetti. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı, 4 saat süren ayin sonrası kilise çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bartholomeos, "Yunan ve Türk hakları kaynaşıyor" dedi.

Kapadokya bölgesine 13 yıldır düzenli olarak ziyaretlerde bulunduklarını belirten Bartholomeos şunları söyledi:

"Kapadokya'yı sevdik. Çünkü Kapadokya bizi sevdi. Böylece karşılıklı duygular, sevgi ve dostluk duyguları içinde bu ziyaretlerimizi her sene gerçekleştiriyoruz. Bazen Mustafapaşa'da, bazen Ürgüp'de, bazen bugünkü gibi Niğde'de. Valiliklerin izni ile bu dualarımızı gerçekleştiriyoruz. Vali beye çok müteşekkiriz, çünkü kanunlarımıza göre bu izin olmasaydı, biz bu ayini yapamazdık. Onun için bütün katılanlar adına kendilerine şükranlarımızı arz ediyoruz."

AĞUSTOS'TA SÜMELA'DA AYİN

Üç yıl önce Sümela Manastırı'nda ayin yapmak için de izin verildiğini hatırlatan Bartholomeos, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür etti. Bu yıl ağustos ayında Meryem Ana Bayramı'nda Sümela Manastırı'nda yine ayin yapacaklarını dile getiren Bartholomeos, şöyle dedi:

"Bütün bu toplananlar, gelenler, eski Kapadokyalı'ların torunlarıdır. Köklerinin burada olduğunu her zaman hatırlıyorlar. Kitaplardan okuyorlar veya büyükannelerinden, dedelerinden duymuşturlar. Bu güzel yöreleri ziyaret etmek istiyorlar. Babalarının, dedelerinin dua ettikleri, evlendikleri, vaftiz oldukları kiliselerde dua yapmak istiyorlar. Böylece Yunan ve Türk halkı bu gibi ziyaretlerle kaynaşıyorlar. Dostluk ve beraberlik, komşuluk kaynaşmış oluyor."

Bartholomeos, daha sonra Bor İlçesi'nde restorasyonu devam eden kiliseyi ziyaret etti. Ardından Nevşehir'e hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber