Askeri gemide olay!

Yüzbaşı Cebrail A., Teğmen Ömer S.'yi kamarasına almadı. Ömer S., itiraz edince hem itaatsizlikle suçlandı hem de serbest bırakılınca yüzbaşının silahlı saldırısına uğradı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Haziran 2013 07:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Askeri gemide olay!

"Psikolojik tedavi gördüm" diyen yüzbaşının 4 ay sonra görevine dönmesi şaşırttı. Teğmen'in babası Genelkurmay'a başvurdu

Deniz Teğmen Ömer S.'nin(24) tayini 2010'da Deniz Harp Okulu'ndan mezun olduktan bir yıl sonra Harp Filo Kuzey Görev Komutanlığı'na çıktı. Burada Zıpkın adlı hücumbotta görevlendirilen Teğmen Ömer S., gemide yer darlığından dolayı Çarkçıbaşı Yüzbaşı Cebrail A.'nın kullandığı kamaraya verildi.

AYNI KAMARA KAVGASI

İddiaya göre Yüzbaşı Cebrail A., genç teğmeni kamaraya sokmayarak, "Gemide olduğum sürece burayı kullanamazsın" diyerek dolaptaki eşyaları da koridora attı. Kamaraya giremeyen genç teğmen, bir süre dinlenme salonunda koltuklarda yatarken, zaman zaman da er kamarasında kaldı. Yaşadıklarını amirine anlatan teğmenden "Gemide hoşnutsuzluk yaratmak" suçundan savunma alındı.

İZİN VERMEYİNCE...

Geçen yıl Çanakkale Zaferi kutlamalarına katılmak için gemiyle Çanakkale'ye giden Teğmen Ömer S., tören bittikten sonra Çanakkale'deki yeğenini ziyaret etmek istediğini belirterek komutandan iki saatlik izin istedi. Ancak Yüzbaşı Cebrail A., teğmene izin vermeyince aralarında kavga çıktı ve Ömer S., "Üste fiili taarruz" suçundan mahkemeye verildi.

BAŞKA GEMİYE VERİLMİŞTİ

Olay üzerine teğmen başka bir gemiye verilirken, 19 Mart 2012'de Gölcük Donanma Komutanlığı'nda mahkemeye çıkarıldı. Mahkemece serbest bırakılan Ömer S., eşyalarını almak için gittiği gemide bu kez Yüzbaşı Cebrail A.'nın silahlı saldırısına uğradı.Yüzbaşı Cebrail A., koridorda karşılaştığı teğmene üç el ateş etti. Teğmen bacaklarına ve kalçasına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Yüzbaşı Cebrail A. ise gözaltına alındı.

4 AY SONRA TAHLİYE EDİLDİ

Tutuklanarak cezaevine konan yüzbaşı 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Yüzbaşı Cebrail A., tahliye sonrasında görevine iade edildi.

'BENİ VURACAK SANMIŞTIM'

Cebrail A. mahkemedeki ifadesinde şunları söyledi: "12 yıldır yüzbaşı olarak kurumun içerisindeyim. Teğmen Ömer S. gemiye geldiği günden bu yana sorun çıkaran, geçinemeyen bir yapıya sahipti. Olay günü ise 'Ömer ne var ' dedim. Elini beline attı. Belinde tabancası vardı. Beni vuracağını düşündüm. Ama silahını bana doğrultmadı. Tam o sırada ben silahımla yere doğru ateş ettim. Sonrasında yere düştüğünü gördüm. Silahımı denize attım. Şoka girdim. 7 yıldır psikolojik tedavi gördüğüm için zaman zaman olaylarda gel-gitler yaşıyorum. Pişmanım."

BABASI İSYAN ETTİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 26 yıl görev yapan genç teğmenin babası Emekli Deniz Astsubayı Bünyamin S., Yüzbaşı Cebrail A. ile ilgili herhangi bir idari işlem yapılmadı.Yüzbaşı bilerek ve planlayarak oğluma ateş etti. Sadece 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu ve görevine döndü. Olayda o kadar somut bilgi ve belge olmasına rağmen idari yönden bir yaptırım uygulanmadı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ve Genelkurmay Başkanlığı'na başvurdum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber